🌱VEGETARISK BOEUF🌱

Detta gott folk, detta är vad vi kallar kärlek på en tallrik! En magiskt god 🌱VEGETARISK BOEUF🌱 fick avsluta denna vecka. Förra året provade vi Tuvessonskans recept (se här!) och vi föll pladask! Så det är hennes recept vi utgår ifrån, även om vi har en tendens att ha i cirka dubbelt så mycket rödvin

Läs mer

🌱STEKPANNEBRÖD🌱

När lördagsfrukosten behöver gå fort men ändå vara det där extra en vill ha på helgen. Då är 🌱STEKPANNEBRÖD🌱 lösningen! Blanda ihop 2 dl mjöl (vi tog hälften vetemjöl plus hälften havregryn vi mixat till mjöl), 1 tsk bakpulver, 1 krm salt, 2 msk smält smör och 1 dl naturell yoghurt. Dela i fyra bitar

Läs mer

🌱 GULASCHSOPPA🌱

Torsdagssoppan! Det blev en rejäl omgång med vegetarisk 🌱GULASCHSOPPA🌱. Vi slängde i ingredienser hej vilt så det till slut blev så mycket mat att frysen som gått tom på matlådor plötsligt kändes full igen. Underbart är GOTT som en säger. För soppan blev RIKTIGT god och vi blev mätta och belåtna med en rejäl skiva surdegsbröd

Läs mer

🌱GREKISK PYTTIPANNA🌱

En torsdag med touch av medelhavet! 🌱GREKISK PYTTIPANNA🌱 Här med vitlöksmarinerade champinjoner (vilka blir allra godast med 1 dygns framförhållning), potatis, paprika, tomat, rödlök och fetaost. Allt-i-ett in i ugnen och så hinner man diska, duka, damma, dansa och allt sånt där medan maten gottar till sig. Swish så är det klart sen! Servera med

Läs mer

🌱SVARTKÅLSPASTA🌱

Ännu en snabblagad vardagsräddare till pasta! 🌱SVARTKÅLSPASTA🌱 närmare bestämt! Med champinjoner, purjolök, chili, vitlök och paprika bland annat. Söt och len i grundreceptet som vi smakar av med vitvinsvinäger och chiliflakes för mer syra och hetta! Nom nom.   SVARTKÅLSPASTA (4-5 portioner) INGREDIENSER: Pasta olivolja ½ purjolök 250 g svartkål ½ röd chili 1-2 vitlöksklyftor

Läs mer

🌱PAELLA🌱

🌱PAELLA🌱 med zucchini, körsbärstomater, grillad paprika och stekta citroner till! Visst lyser den upp i denna Göteborgsdimma? Och GOTT är det!!! Receptet är i huvudsak taget från ICA PAELLA för 4 personer INGREDIENSER: Olivolja 1 liter grönsaksbuljong (tips är att byta ut 2 dl av grönsaksbuljongen mot 2 dl vitt vin för en fylligare smak)

Läs mer

🌱GRÖNSAKSPASTA🌱

Sjukstuga = snabba lösningar. Här lagades en 🌱GRÄDDIG OST- OCH GRÖNSAKSPASTA🌱 med gottigheter som broccoli, rödlök, soltorkade tomater, bladspenat, parmesan, vitlök och chili. Tidsåtgång? Från dess att du sätter på pastavattnet tills att pastan är al dente. Med andra ord: klart på ett kick! Och dessutom supergott!   GRÄDDIG GRÖNSAKSPASTA Ingredienser (4 portioner): Olja (gärna

Läs mer

🌱UNGSROSTAD VITKÅL🌱

Tips istället för mitt-i-veckan-steken (…eller ok, söndagssteken?): 🌱UNGSROSTAD VITKÅL🌱 med brynt smör- och äppelvinägrett samt rostade rotsaker. Ja tack! Den här vinägretten görs av brynt smör, spansk peppar, lök, vitlök, färsk ingefära, soja, lime och syrligt äpple och sätter fantastisk smak på rätten, inte minst när det också toppas med rostade mandlar!   UGNSROSTAD VITKÅL

Läs mer

🌱PLÅTMAT🌱

En plåt lastad med kyskåpsrens! Våra tre små kvarvarande potatisar fick tillsammans med en tredjedels överblivet blomkålshuvud och de sista tappra morötterna och jordärtsskockorna åka in i ugnen, rostas med vitlök och gotta till sig för att sen vändas i parmesan och bli basen på en snabb, lätt och supergod måltid! Konceptet 🌱PLÅTMAT🌱 a’la Tuvessonskan

Läs mer

🌱LINS- OCH PESTOGRYTA🌱

En 30-minuters 🌱LINS- OCH PESTOGRYTA🌱 med en smakfull tomatbas. Snabbt, gott och ännu godare med topping (givetvis)! Vi valde vitlöksstekta champinjoner och sockerärtor ihop med fryst, riven fetaost. Plus höstligt och värmande och sånt! Yum!   INGREDIENSER (6 portioner): Olivolja 3 msk tomatpuré 2-3 tsk sambal oelek 2 stora vitlöksklyftor 1 gul lök 1/3 purjolök

Läs mer