🌱SVARTKÅLSPASTA🌱

Ännu en snabblagad vardagsräddare till pasta! 🌱SVARTKÅLSPASTA🌱 närmare bestämt! Med champinjoner, purjolök, chili, vitlök och paprika bland annat. Söt och len i grundreceptet som vi smakar av med vitvinsvinäger och chiliflakes för mer syra och hetta! Nom nom.

 

SVARTKÅLSPASTA (4-5 portioner)

INGREDIENSER:

Pasta

olivolja

½ purjolök

250 g svartkål

½ röd chili

1-2 vitlöksklyftor

250 gram champinjoner eller skogschampinjoner

1 dl vatten

½ grönsaksbuljongtärning alternativt ½ msk grönskasbuljongpulver

3 dl matlagningsgrädde

1 röd paprika

Chiliflakes

Vitvinsvinäger

Salt, peppar

Parmesan till servering

Ev. nötter/frön att rosta till servering (mandlar, pinjenötter, hasselnötter, pumpakärnor etc)

 

GÖR SÅ HÄR:

Koka upp pastavattnet med rikligt med salt. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen – är det färsk pasta så håll koll att den kokas när såsen snart är klar.

Strimla och ansa purjolöken. Skär av svartkålsbladen från stjälken och skär svartkålen fint. Finhacka chilin.

Värm upp olja i en stekpanna och fräs purjolök, chili och kål i någon minut.

Finhacka eller riv vitlöken. Skiva svampen. Tillsätt vitlöken och svampen i stekpanna och låt det fräsa med tills svampen börjar få fin färg.

Tillsätt sedan vatten, buljongtärning och matlagningsgrädde. Låt koka upp och småkoka på svag värme.

Skär paprika i bitar och rör ned i såsen. Smaka av med salt och peppar och tillsätt sedan vitvinsvinäger för att få syra. Börja med en ½ matsked och tillsätt mer efter eget tycke.

Strö över chiliflakes och smaka av så det blir en lagom hetta, börja med ½ tsk.

Servera pastan ihop med såsen.

Riv gärna över parmesan och finns tid och lust: rosta lite nötter i en stekpanna och toppa pastarätten med!

 

Färdigt på cirka 20 minuter!

 

Ät och njut!

 

//Elina & Dennis – #slängdigivego

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *