🌱GRÖNKÅLSPIZZA🌱

Något vi verkligen inte får nog av är en riktigt god hemmagjord pizza! Denna gång fick det bli en 🌱GRÖNKÅLSPIZZA🌱 med bland annat potatis, champinjoner och självklart grönkål (som först stekts lätt med örtsalt och citronsaft. Mmmmmm!). Vi tillagar alltid våra pizzor på en pizzasten i ugnen som gör pizzan krispig och god. Tips, tips

Läs mer

🌱STEKTA NUTELLARULLAR🌱

LÖRDAG och 2nd breakfast!! Idag blev det 🌱STEKTA NUTELLARULLAR🌱 där det breds över nutella och färska hallon på kavlat rostbröd innan de rullas ihop och vänds i ägg/mjölk, steks i smör och vänds i socker. Lyxigt för både stora och små här hemma! Vi åt en stadig äggröra till och allt serverades med sol genom

Läs mer

🌱TOMATSÅS🌱

När genväg = sant! Fylld, färsk pasta från kyldisken i affären är en ruskigt bra (och god!) vardagsräddare. En smakfull 🌱TOMATSÅS🌱 av färska tomater/lök/vitlök/chili/vitt vin får dock gärna puttra desto längre (dock god när den går snabbt också såklart). Vi rev över gruyère och stekte broccoli till och så var middagen framdukad och klar och redo

Läs mer

🌱GRILLAD PURJOLÖKSÅS🌱

Från julmat till sommarmat… På semestern i Spanien grillades det flitigt. Och vad smakar bäst till grillat? Sås! Och hur gör man bäst en sås? Av grillade grönsaker! Så här är vår bästa grillsås: 🌱GRILLAD PURJOLÖK- OCH PAPRIKASÅS 🌱 Har man ingen grill går det också bra att ugnsrosta grönsakerna innan de mixas till sås

Läs mer

🌱GRÖNKÅLSPAJ🌱

I helgen har vi tjuvstartat…. julen! Tidigt? Ja! Gott och mysigt och allt sånt där? JA! Vi hade också legitimt skäl då en i familjen arbetar utomlands och bara är hemma lite kort nu. Och jul ska ju firas även om det blir i oktober! Julmatsrecept får väl ändå hållas på några veckor till kanske,

Läs mer

🌱RISOTTO🌱

Det är ingen riktig semester här nere i Spanien utan denna standardrätt som lagas minst 1 ggn per vistelse: 🌱RISOTTO🌱 med sparris, champinjoner och zucchini. Idag fick 🌱GRILLAD FÄRSK MAJS🌱 från marknaden bli tillbehöret! Majsen toppas med ett 🌱KRYDDSMÖR🌱 med hackad chili, koriander och lime. Hur gott? Så, så gott! Risotto Ingredienser (4 portioner): 4dl

Läs mer

🌱MANCHEGOFYLLDA PADRONES🌱

Pankofriterade 🌱MANCHEGOFYLLDA PADRONES🌱 En av oss är i Spanien och får laga/äta så här göttig mat i en hel vecka, och en av oss är hemma i Sverige och tömmer frysen på matlådor! Dessa små godingar är grymma! Och egentligen passar de ju precis lika bra att varva med matlådor som att snacksa på i

Läs mer

🌱KANTARELLSTUVNING🌱

Visst är det tacksamt att få bo i ett land där man kan gå ut i skogen och plocka färsk svamp till middagen?! Denna gång blev det en enkel men ack så god rätt av godbitarna: 🌱RÅRAKOR MED KANTARELLSTUVNING🌱 som toppas med riven parmesan och fint hyvlade rädisor. RÅRAKOR (Ingredienser till 4-6 portioner) 800 gram potatis 1tsk salt 50-100g

Läs mer

🌱ROTFRUKTSSOPPA🌱

En värmande 🌱ROTFRUKTSSOPPA🌱 med nybakt bröd satt som en smäck till middag. Soppan är inspirerad av ett recept av Siri Barje (koket.se) som får extra god smak av tomatpuré och torkad timjan. Vi toppar soppan med en crème fraiche blandat med riven parmesan och vitlök samt klippt gräslök. Brödet är fullproppat med fibrer och gottigheter

Läs mer

🌱VEGETARISK WOK🌱

Höstrusket närmar sig med stormsteg och väderväxlingarna är som en berg- och dalbana på en nöjespark. För att få lite värme så kände vi för ”thai”-inspirerad mat och vad passar inte då bättre än en 🌱VEGETARISK WOK🌱 med höstgrönsaker som rödkål, morot, blomkål och sockerärtor ihop med bland annat vitlök och ingefära!? Wok är ett

Läs mer