🌱VEGETARISK WOK🌱

Höstrusket närmar sig med stormsteg och väderväxlingarna är som en berg- och dalbana på en nöjespark. För att få lite värme så kände vi för ”thai”-inspirerad mat och vad passar inte då bättre än en 🌱VEGETARISK WOK🌱 med höstgrönsaker som rödkål, morot, blomkål och sockerärtor ihop med bland annat vitlök och ingefära!? Wok är ett lika praktiskt kylskåpsrens som pyttipanna – det går att ha i det mesta och att det blir alltid supergott!

Vad är ert bästa tips på goda vegetariska wokade rätter?

Ingredienser (4-6 portioner):

1msk sesamolja

2tsk sambal oelek

3 små rivna vitlöksklyftor

5cm riven ingefära

500g rödkål

200g blomkål

3st morötter

1msk soja

1 ½ lime + gärna mer till servering

100g sockerärtor

1-2msk sweet chili sås

0,5dl saltade cashewnötter + mer till servering

¼ kruka koriander + mer till servering

Salladslök

Örtsalt

Gör så här:

Börja med att fräsa ihop sesamoljan, sambal oelek, rivna vitlöksklyftor och riven ingefära i en stekpanna/wok.

Tillsätt sedan rödkål, blomkål och morötterna som du har hackat till lagom stora bitar och stek en stund. Häll i soja, limesaften och stek ihop ytterligare några minuter innan du har i sockerärtorna, sweet chili såsen och cashewnötterna som steks 2-4 minuter.

Smaka sedan av med örtsalt och eventuellt mer soja, lime, sweet chili sås etc. Vänd i koriandern som du har hackat och servera sedan med ris eller nudlar och toppa med mera cashewnötter, skivad salladslök, färsk koriander och lime.

Smaklig spis!

// Elina och Dennis – #slängdigivego

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *