🌱SVAMPLASAGNE🌱

Här kommer en lasagne som är ett perfekt sätt för att välkomna hösten på en tallrik! Igår, när det var regn och höstrusk sista dagen på sommarmånaderna, så fick denna 🌱SVAMPLASAGNE MED KNAPRIGT CHÈVRETÄCKE🌱 stå för fredagsmyset! Det är copy/paste från ett gammalt sparat recept från Allt om Mat som vi använt så många gånger! Skillnaden

Läs mer

🌱PISTAGEPANERAD FETAOST🌱

Här ska ni få höra om någonting gott: 🌱PISTAGEPANERAD FETAOST🌱 Vi blev inspirerade av @alltommat som hade med recept på nötpanerad fetaost häromsistens. De tipsade om hasselnötter och valnötter men vi var sugna på pistage – och jösses vad gott! Fetaosten vänds i uppvispat ägg och sedan i finhackade nötter innan de steks i smör/olja någon minut

Läs mer

🌱RÖDBETSVÅFFLOR🌱

🌱RÖDBETSVÅFFLOR🌱 med ännu mera rödbetor: kokta och som ugnsrostade, salta chips. Plus chèvre, ruccola, rostade pinjenötter och basilika. Perfekt när kroppen både vill ha sött, salt, smör och krisp (dvs varje dag!). Hemligheten är vanlig våffelsmet fast med kokt rödbeta nedriven. Inte så mkt hemlighet med andra ord… Här nedan kommer receptet! INGREDIENSER (4 våfflor

Läs mer

🌱SHERRY-& RÖDVINSSVAMPPASTA🌱

Gårdagens huvudrätt: En 🌱SHERRY-& RÖDVINSSVAMPPASTA🌱 full av ingredienser och smaker! Svamp, chili, vitlök, schalottenlök, tomat, basilika, balsamvinäger, rödvin, sherry mm. Rätten kräver lite tid och planering – framför allt om man vill servera med hemmavevad pasta – då såsen görs i tre olika steg: 1) en smörig tomatsås 2) rödvinsbakad svamp och schalottenlök 3) allt

Läs mer

🌱FRITERADE GETOSTBOLLAR🌱

Ikväll har vi bjudit över våra vänner på en 3-rättersmiddag här hemma. Det är så roligt att få planera, handla, förbereda och laga mat för att sen få äta tillsammans! Att umgås över mat ❤️ Till förrätt blev det: 🌱FRITERADE GETOSTBOLLAR🌱 på en bädd av ruccola. Vi serverade med timjanhonung, tunt hyvlade äpplen från odlingslotten,

Läs mer

🌱MUSHROOMROLLS🌱

Saknas inspiration till helgens middagar? Här kommer ett tips på festmat som är enkel men ändå väldigt lyxig och smarrig. Det är alltid ett säkert kort när gästerna bjuds på detta (senast igår) med glada miner och mätta magar som betyg! Vi pratar såklart om 🌱MUSHROOMROLLS🌱 där tryffelmajo, riven parmesan och friterad schalottenlök toppas över

Läs mer

🌱QUINOASALLAD🌱

En middag perfekt för årstiden när sommar går mot höst och man är sugen på både somriga och höstliga smaker! 🌱QUINOASALLAD🌱 med 🌱HASSELNÖTSPESTO🌱 och 🌱RÖDBETSCHIPS🌱 Häv ut bladspenat på en tallrik och fyll på med gottigheter! Vi valde quinoa (kokt i grönsaksbuljong), stekt broccoli/broccolistjälk, skivad rödlök, rödbetschips gjorda i ugn med olivolja och flingsalt samt

Läs mer

🌱VEGETARISK PYTT🌱

Trots att vi är inne på femte (!) jobbveckan efter semestern så känns det som att det är först idag som vardagen drar igång på riktigt. Vi åkte hur som till odlingslotten efter jobbet för att dra upp potatis och lök att ta med hem till denna enkla 20-minutersrätt!🌱VEGETARISK PYTT🌱 på potatis, morot, schalottenlök, röd

Läs mer

🌱POTATISNYSTAN🌱

Friterade 🌱POTATISNYSTAN🌱 med smak av sour cream & onion-dip som serveras med gräddfil, tångrom, rödlök och dill. Knaprigt och smaskigt recept från @alltommat ! Perfekt som tilltugg till fördrink, som tillbehör på kräftskivan (utan kräftor) eller uppdukat vid nån slags tillställning som nyår, midsommar eller födelsedagshurranden!   INGREDIENSER (till 10 potatisnystan): 1 bakpotatis (ca 350 g) 5

Läs mer

🌱RÅRAKOR🌱

Vi hade gräddstuvade vegobullar kvar från måndagens goe-middag. Dock var både potatismoset, såsen etc helt finito. Så vi fick helt enkelt trolla fram en ny goe-middag med vegobullarna som tillbehör. För restmat = festmat! Kvällens middag blev därför 🌱RÅRAKOR🌱 med den sista Västerbottenosten vi hade kvar i kylen, smörstekt gul lök och 🌱ÄPPEL-/DILLTZATZIKI 🌱 Nom!

Läs mer