🌱POTATISNYSTAN🌱

Friterade 🌱POTATISNYSTAN🌱 med smak av sour cream & onion-dip som serveras med gräddfil, tångrom, rödlök och dill. Knaprigt och smaskigt recept från @alltommat ! Perfekt som tilltugg till fördrink, som tillbehör på kräftskivan (utan kräftor) eller uppdukat vid nån slags tillställning som nyår, midsommar eller födelsedagshurranden!

 

INGREDIENSER (till 10 potatisnystan):

1 bakpotatis (ca 350 g)

5 dl rapsolja

2 msk chipsdippulver med sour cream & onion-smak

2 krm salt

 

Till servering:

25 g tångrom

1,5 dl gräddfil

Finhackad rödlök

Dill

 

GÖR SÅ HÄR:

Skala och svarva potatisen i tunna strimlor på en grönsakssvarv. Skölj dem i kallt vatten.

Hetta upp oljan till 140°. Fyll små tesilar av metall med potatisen, fritera dem i oljan tills potatisen är gyllene. Lossa bollarna med en gaffel. Krydda med dippulver och salt, låt svalna.

Vi valde att servera med alla tillbehör bredvid, men det går också att lägga tångrom och (avrunnen) gräddfil i varsin spritspåse för att spritsa in det i potatisnystanen. Rödlöken och dillen får sedan toppa kalaset.

 

Lycka till!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *