🌱FRITERAD AVOKADO🌱

Här kommer en variant av fredagstacosen som vi bara älskar! Nämligen 🌱PICO DE GALLO OCH FRITERAD AVOKADO -TACOS🌱  Så gott och så enkelt, det mesta går att förbereda en dag innan om man vill. I ett tortillabröd serverar vi Pico de Gallo som är en supergod snabblagad salsa tillsammans med vitlöksfräst majs och mango. Sedan toppas kalaset

Läs mer

🌱BLOMKÅLSSVAMP🌱

Vi är ett sånt där par som har turen att bo bredvid en helt fantastisk och givmild granne! Hon är ute i skogen och plockar svamp nästan jämt och häromdagen knackade hon på sent på kvällen för att hon ville dela med sig av sin nyplockade blomkålssvamp! Den här gången blev vi lite tagna på

Läs mer

🌱RÄDISBLASTPESTO🌱

Vi har så mycket fina rädisor på odlingslotten nu, så vi tog vara på dem och åt en kanongod gnocchi pasta med 🌱RÄDISBLASTPESTO🌱. Peston tipsade vi om tidigare i somras och nu blev det dags för en repris! Denna gång hade vi jordnötter hemma så det fick det bli, mixat med blasten från rädisor, vitlök,

Läs mer

🌱KRONÄRTSKOCKSDIP🌱

🌱GRATINERAD KRONÄRTSKOCKSDIP🌱 med bland annat parmesan, vitlök, salladslök, basilika och tabasco som ingredienser. Det är så otroligt gott! Givetvis går det bra att servera med valfritt tillbehör, kanske olika krispiga grönsaker som morot, selleri, sparrisbroccoli och sockerärtor? Men vår favorit är ändå att servera med chips – och mer specifikt ugnsvarma parmesanchips! Godast är dippen

Läs mer

🌱FATTIGA RIDDARE🌱

💚HELG💚 Visst är väl det världens bästa påhitt? Den här lilla rackaren till smörgås är också ett gott påhitt kan vi lova! 🌱FATTIGA RIDDARE🌱 med brie, valnötter, fikon och vispad honung. Recept direkt från @alltommat (länk här) och vi passade på att lyxa till det lite extra med nypressad juice av apelsin, granatäpple och ingefära

Läs mer

🌱ZUCCHINIBIFFAR🌱

🌱ZUCCHINI- & PRÄSTOSTBIFFAR🌱 Potatisen och rödbetorna verkar aldrig sina i vårt hushåll (hurra!!) och nu är kylen också full av zucchini så då fick de tre godingarna utgöra middagens huvudingredienser. Biffarna smaksätts bla med chili, paprikakrydda och gräslök. Till det serveras en rödbets-/dillhommus, en yoghurtsås med tahini/citron/dillolja, råstekt potatis och mumsig halloumi! ZUCCHINI- & PRÄSTOSTBIFFAR

Läs mer

🌱SPAGHETTI MED VEGOFÄRSSÅS🌱

Här kommer vi med vardagsmat! En alldeles lagom 🌱SPAGHETTI MED VEGOFÄRSSÅS🌱. Det bästa med vegofärssås är ju att det aldrig blir lika samma, och därför är helt omöjligt att tröttna på! Det går att slänga i nästan vad som helst och är därför det perfekta sättet för kylskåps-, frys- och skafferirens! Grunden för en god

Läs mer

🌱PIZZA BIANCO🌱

Något av det roligaste (och godaste!) som finns är att prova sig fram till nya smakkombinationer för pizza, och mer specifikt 🌱PIZZA BIANCO🌱. Denna gång toppade vi pizzan med hyvlade jordärtskockor, sparris, ramslökspesto, gräslök och dill. En riktig succévariant! Här kommer receptet: INGREDIENSER – ramslökspesto Ett knippe ramslök, ca. 70 gram 4 msk pinjenötter 2

Läs mer

🌱ÄGGSALLAD🌱

Här kommer recept på en trogen följeslagare hos oss – framför allt när det kommer till dressingen, nämligen 🌱ÄGGSALLAD MED SYRLIG SENAPSDRESSING🌱 Själva salladen varierar vi från gång till gång men vi brukar ha en bas på quinoa, kokt ägg, ruccola, ugnsrostad blomkål och rostade pumpakärnor. Denna gång byttes blomkålen ut mot potatis och morot

Läs mer

🌱RÖDBETSBIFFAR🌱

Vi älskar att rödbetan är i säsong – så god, användbar och variationsrik! Här serveras vårt favoritrecept på 🌱RÖDBETSBIFFAR🌱 där det bland annat är valnötter, broccoli, fetaost och basilika i smeten. Mmmmmmm!! Vi steker tärnad potatis i smör, kokar världens godaste basilika-/palsternackssås och fräser broccolistjälk i olja. Ljuvlig måltid! RÖDBETSBIFFAR INGREDIENSER (16 biffar, cirka 6

Läs mer