🌱KRONÄRTSKOCKSDIP🌱

🌱GRATINERAD KRONÄRTSKOCKSDIP🌱 med bland annat parmesan, vitlök, salladslök, basilika och tabasco som ingredienser. Det är så otroligt gott! Givetvis går det bra att servera med valfritt tillbehör, kanske olika krispiga grönsaker som morot, selleri, sparrisbroccoli och sockerärtor? Men vår favorit är ändå att servera med chips – och mer specifikt ugnsvarma parmesanchips! Godast är dippen något avsvalnad så att smakerna verkligen kommer fram.  Ett perfekt tilltugg att bjuda gästerna på innan middagen helt enkelt – det är fantastiskt gott, enkelt att göra och dippen går att förbereda och låta vara i kylen tills den ska gratineras lagom till servering! Lova att ni provar!🌱

 

GRATINERAD KRONÄRTSKOCKSDIP

INGREDIENSER (6 portioner):

200 gram philadelphiaost

1 dl majonnäs (slå en majonnäs av 1 äggula, 1 tsk dijonsenap och 1-1½ dl rapsolja)

1 burk konserverade kronärtskockshjärtan

1 stor vitlöksklyfta, riven

2 salladslökar, hackade

¼ kruka basilikablad, finhackade

100 gram riven parmesan

Några stänk tabasco

Örtsalt och peppar

 

GÖR SÅ HÄR:

Sätt på ugnen på 200 grader.

Rör samman philadelphiaost och majonnäs ordentligt.

Låt kronärtskockshjärtana rinna av och hacka dem sedan grovt innan de blandas ned i röran.

Blanda i resterande ingredienser: riven vitlök, hackad salladslök, hackade basilikablad och riven parmesan. Smaka av med tabasco, örtsalt och peppar. Rör om ordentligt.

Lägg röran i en låg, ugnssäker form, eller 4-6 ugnssäkra portionsformar.

Gratinera i mitten av ugnen i 20-30 minuter tills det bubblar och/eller ytan har fått fin färg.

 

UGNSVARMA CHIPS:

Lägg valfri chipssort i en ugnsform med bakplåtspapper.

Värm dem i mitten av ugnen, 200 grader, i 1-3 minuter.

 

Hoppas det smakar!

 

//Elina och Dennis – #slängdigvego

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *