🌱RÄDISBLASTPESTO🌱

Vi har så mycket fina rädisor på odlingslotten nu, så vi tog vara på dem och åt en kanongod gnocchi pasta med 🌱RÄDISBLASTPESTO🌱. Peston tipsade vi om tidigare i somras och nu blev det dags för en repris! Denna gång hade vi jordnötter hemma så det fick det bli, mixat med blasten från rädisor, vitlök, parmesan, citronsaft, örtsalt, svartpeppar och olivlja. Vi kokade upp peston med crème fraiche och blandade runt med gnoochin. Detta toppades sedan med tunt hyvlade rädisor, hackad salladslök och hyvlad parmesan. Rätten är färdig på max 30 minuter! Perfekt vardagskäk helt enkelt! 🌱

 

RÄDISBLASTPESTO

Ingredienser (3 portioner):

1 dl saltade, rostade jordnötter (eller andra valfri nötter)

Blasten från ett knippe rädisor (ca. 4-6 stora rädisor)

Saft från 0,5-1 citron

1-1, 5 dl hyvlad parmesan

1 stor vitlöksklyfta

0,5-1 dl god olivolja

Örtsalt

Peppar

 

Gör så här:

Skölj av blasten från rädisorna noggrant.

Häll nötterna i en mixer och mixa lite grann.

Tillsätt riven vitlök och rädiseblasten och mixa lite till.

Pressa ner saften från citron (börja med 0,5), riv ned parmesan (börja med 1 dl) och häll i olja (0,5 dl till en början).

Mixa en stund till och smaka sedan av med ev. mer citron, olja, parmesan, örtsalt och peppar.

 

Övriga ingredienser:

Gnocchi pasta (3 portioner)

1,5 dl kokbar crème fraiche

Parmesan

Rädisor

Salladslök

Koka pastan enligt instruktioner på förpackningen.

Blanda samtidigt rädisblastpeston med créme fraiche i en kastrull och låt koka upp. Smaka av – det kan behövas tillsättas med salt!

Blanda samman pestosåsen med pastan och servera med hyvlade rädisor, hyvlad parmesan och hackad salladslök.

 

Smaklig måltid!

 

// Elina och Dennis – #slängdigivego

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *