🌱BLOMKÅLSSVAMP🌱

Vi är ett sånt där par som har turen att bo bredvid en helt fantastisk och givmild granne! Hon är ute i skogen och plockar svamp nästan jämt och häromdagen knackade hon på sent på kvällen för att hon ville dela med sig av sin nyplockade blomkålssvamp! Den här gången blev vi lite tagna på sängen med denna svamp som vi aldrig sett förut och blev ju bara tvungna att tillaga den bums, så vips stod vi i köket en sen kväll och lagade 🌱BÖNPASTA MED GRÄDDIG BLOMKÅLSSVAMP🌱 (och lök, vitlök, gräslök etc) Rätten är färdig på max 20 minuter (om svampen är rensad dvs)! SÅ GOTT!🌱

 

Ingredienser (4 portioner):

200g bönpasta

50g smör att steka i

1kg blomkålssvamp

2dl crème fraîche

1,5dl matlagningsgrädde

1 stor gullök

1-2 klyftor vitlök

1msk tamarisoja

40g fryst gräslök

 

Gör så här:

Sätt på pastavatten och salta. Rensa svampen noga, vi tyckte det var lättast att dela upp den i små bitar och pensla svampen samt skölja de mest jordiga bitarna. Dela svampen grovt med kniv.

Värm upp en stekpanna och lägg i svampen, lägg samtidigt i pastan i det kokande vattnet. Under tiden hackar du löken och vitlöken fint. När svampen har förlorat all vätska (den förlorar mycket) slänger du i smör, lök och vitlök och låter det fräsa ihop så att det nästan blir knaprigt.

Häll sedan i crème fraîche, matlagningsgrädde, soja och gräslök och låt det snabbt koka ihop. Servera ihop med den nykokta bönpastan, toppa gärna med lite parmesan eller annan god ost.

Smaklig måltid!

// Elina och Dennis – #slängdigivego

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *