🌱FRITERAD AVOKADO🌱

Här kommer en variant av fredagstacosen som vi bara älskar! Nämligen 🌱PICO DE GALLO OCH FRITERAD AVOKADO -TACOS🌱  Så gott och så enkelt, det mesta går att förbereda en dag innan om man vill. I ett tortillabröd serverar vi Pico de Gallo som är en supergod snabblagad salsa tillsammans med vitlöksfräst majs och mango. Sedan toppas kalaset med pankofriterad avokado och antingen en chilimajo eller koriandermajo. 100% superjättegott! Prova!

 

Pico de Gallo

Ingredienser (4 portioner):

5-6st lagom stora tomater

1st avokado

1st stor rödlök

1st krukor koriander

½ mango

1-2st lime, juicen

2st färska chili

 

Gör så här:

Hacka tomaterna, rödlöken och den halva mangon i små kuber. Hacka sedan koriandern och kläm över juice från 1-2st lime. Precis innan servering så hackar du 1st avokado i kuber och tillsätter, rör om försiktigt.

 

Chili- och koriandermajo

Ingredienser:

2st ägg

2tsk dijonsenap

2-3dl rapsolja

1st färsk, finhackad chili

0,5st kruka färsk koriander

Salt

 

Gör så här:

Gör följande två gånger fast tillsätt chili i ena och koriander i den andra i slutet.

Knäck ett ägg och spara endast äggulan, ta ca 1tsk dijonsenap och vispa ihop lätt. Ta därefter ca 1-1,5dl rapsolja och strila sakta ner medans du vispar hårt.

Tillsätt finhackad chili i ena och finhackad koriander i den andra. Salta efter smak.

 

Vitlöksfräst majs och mango

Ingredienser:

½st mango

1 liten burk konservad majs

25g smör

1st vitlöksklyfta

 

Gör så här:

Hetta upp smöret och släng därefter i majsen och låt den fräsa tillsammans med en pressad vitlöksklyfta, när majsen börjar bli gyllenbrun slänger du i mangon som du har skurit i små tärningar. Fräs ihop och lägg upp i skål.

 

Friterad avokado

Ingredienser:

2st avokado

2st ägg

ca 1 l rapsolja

4dl panko

3dl vetemjöl

Flingsalt

 

Gör så här:

Dela avokadorna i halvor och plocka ur kärnorna, gröp därefter ur avokadon ur skalet och dela varje halva i 3st ”klyftor”. Gör sen i ordning  3st skålar, en med vetemjöl, en med de ihopvispade äggen och en med pankon. Doppa sen i samma ordning och lägg upp på fat. När detta är gjort så hettar du upp rapsoljan till ca 180°C i en liten kastrull och lägger sedan i den pankopanerade avokadon tills de är gyllenbrun, ta upp med hålslev, låt rinna av på papper och strö sist över flingsalt.

 

Servering

Ta ett tortillabröd och fyll med Pico de Gallo, lägg sedan på den vitlöksfrästa majs/mangoblandingen och toppa med antingen chili eller koriandermajonäsen, avsluta med den friterade avokadon.

 

Smaklig måltid!

 

// Elina och Dennis – #slängdigivego

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *