🌱KANTARELLSTUVNING🌱

Visst är det tacksamt att få bo i ett land där man kan gå ut i skogen och plocka färsk svamp till middagen?! Denna gång blev det en enkel men ack så god rätt av godbitarna: 🌱RÅRAKOR MED KANTARELLSTUVNING🌱 som toppas med riven parmesan och fint hyvlade rädisor.

RÅRAKOR

(Ingredienser till 4-6 portioner)

800 gram potatis

1tsk salt

50-100g smör

Gör så här:

Tvätta potatisen och riv den sen fint på rivjärn, blanda i saltet och försök pressa ut så mycket vätska som möjligt.

Värm upp smör i stekpannan och ta upp av potatissmeten och gör lagom stora plättar, stek tills de blir gyllenbruna och frasiga.

KANTARELLSTUVNING

(Ingredienser till 4-6 portioner)

1,5 liter färsk svamp

1-2 schalottenlökar

50g smör

3dl crème fraîche

1msk soja

1 klyfta vitlök

Salt och peppar

Gör så här:

Rensa svampen noggrant och skär upp i mindre bitar, kasta ner i en panna och se till att all vätska är borta innan du kastar ner smöret och den hackade löken. Fräs ihop och riv i vitlöken, tillsätt sedan crème fraîche, soja och salta och peppra efter smak.

Servera kantarellstuvningen på rårakan, riv över parmesan, strössla gräslök och lägg upp rädisorna.

Enkelt, gott, supergott!

Smaklig spis!

// Elina & Dennis – #slängdigivego

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *