🌱TOMATSÅS🌱

När genväg = sant! Fylld, färsk pasta från kyldisken i affären är en ruskigt bra (och god!) vardagsräddare. En smakfull 🌱TOMATSÅS🌱 av färska tomater/lök/vitlök/chili/vitt vin får dock gärna puttra desto längre (dock god när den går snabbt också såklart). Vi rev över gruyère och stekte broccoli till och så var middagen framdukad och klar och redo att ÄTAS!

 

TOMATSÅS

INGREDIENSER för 4 portioner:

2 stora vitlöksklyftor, rivna
2 tsk sambal
Olivolja (med basilika)
2 stora gul lökar, hackade
600 g svenska tomater, färska, hackade
2,5 dl vitt vin
2 msk tomatpuré
1 msk buljong/1 buljongtärning
Örtsalt/peppar
 

GÖR SÅ HÄR:

Hetta upp en panna och fräs ihop den rivna vitlöken, sambal oelek och olivoljan med smak av basilika. Tillsätt därefter de resterande ingredienser och koka försiktigt under lock så länge som möjligt för bäst smak, smaka av med salt och peppar!

 

Servering:

Vi serverar vår tomatsås på en färsk pasta från Paolo Roberto som heter Mezzeluna som är fylld med frillade grönsaker, riv över färsk gruyère och servera med stekt broccoli.

 

Smaklig måltid!

 

//Elina & Dennis – #slängdigivego

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *