🌱GRÄDDSTUVADE VEGOBULLAR🌱

Måndagsmiddag! För ca 1 år sen provade vi @javligtgott ’s recept (se länk i slutet till Jävligt Gott) på 🌱GRÄDDSTUVADE VEGOBULLAR🌱 för första gången och fullkomligt älskade det!! De blir så fantastiskt saftiga! Vi gör även vår gräddsås med inspiration från hans recept fast med tillägg av balsamvinäger och den smöriga stekskyn från vegobullarna. Vi gör dock gräddsåsen i egen kastrull utan att låta den koka med vegobullarna då vi tycker att de suger upp för mycket av den smaskiga såsen. Vi äter med pressgurka, rårörda lingon och sen vårt triumfmos (som nästan är lite för gott att dela med oss av… ) nämligen: 🌱POTATISMOS MED VÄSTERBOTTENSOST, STEKTA HACKADE KANTARELLER OCH BRYNT SMÖR🌱 Världens bästa och mest mättande mos! Idag med potatis från odlingslotten med potatisskalet kvar.

Recept på potatismos för 6-8 personer:

Potatis (beräkna 3-4 potatisar per person)

ca 3 dl mjölk eller grädde

75-100 gram smör

20 gram torkade kantareller – lägges i blöt

125 gram riven Västerbottenost

 

Skrubba potatis (behåll skalet) och koka i rejält saltat vatten. Hacka de blötlagda kantarellerna och stek i smör. Häll av kokvattnet från potatisen och stompa med potatisstöt. Vänd i osten. Värm upp mjölken och häll i lite i taget så det blir en bra konsistens. Bryn smöret i kastrull. Häll sedan i det brynta smöret och de stekta kantarellerna i moset och rör om. Smaka av med örtsalt!

Laga och njut!!🌱

Recept för gräddstuvade vegobullar, gräddsås (…men ha gärna i balsamvinäger och stekskyn), pressgurka och rårörda lingon – se nedan länk:

http://www.javligtgott.se/graddstuvade-vegetariska-kottbullar-med-hasselbackspotatis-pressgurka-och-rarorda-lingon/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *