🌱LINS- OCH PESTOGRYTA🌱

En 30-minuters 🌱LINS- OCH PESTOGRYTA🌱 med en smakfull tomatbas. Snabbt, gott och ännu godare med topping (givetvis)! Vi valde vitlöksstekta champinjoner och sockerärtor ihop med fryst, riven fetaost. Plus höstligt och värmande och sånt! Yum!

 

INGREDIENSER (6 portioner):

Olivolja

3 msk tomatpuré

2-3 tsk sambal oelek

2 stora vitlöksklyftor

1 gul lök

1/3 purjolök (eller 2 gula lökar)

2 burkar konserverade hela tomater

2-3 dl röda linser

3 dl vatten

200 g pesto

1 msk balsamvinäger

Örtsalt

 

GÖR SÅ HÄR:

Värm upp oljan i en gryta/kastrull och tillsätt tomatpurén, sambal oelek och de rivna vitlöksklyftorna, fräs ihop tills det fått fin färg.

Tillsätt därefter hackad gul lök och purjolök och stek ihop igen. Nästa steg är att tillsätta de konserverade tomaterna, röda linserna, vatten, peston och balsamvinäger, smaka sen av med örtsalt.

 

TOPPING:

Vitlöksstekt svamp och sockerärtor plus fetaost (färsk eller fryst)

 

Refeição saborosa

 

//Elina & Dennis – #slängdigivego

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *