🌱GRILLAD PURJOLÖKSÅS🌱

Från julmat till sommarmat…
På semestern i Spanien grillades det flitigt. Och vad smakar bäst till grillat? Sås! Och hur gör man bäst en sås? Av grillade grönsaker!

Så här är vår bästa grillsås: 🌱GRILLAD PURJOLÖK- OCH PAPRIKASÅS 🌱 Har man ingen grill går det också bra att ugnsrosta grönsakerna innan de mixas till sås ihop med övriga ingredienser. Här åts såsen med grillade tomater, vitlöks- och persiljemarinerade, grillade champinjoner, grillad lök och ”smashad” potatis.

GRILLAD PURJOLÖK- OCH PAPRIKASÅS

INGREDIENSER för 4 portioner:

½ purjolök
1 röd paprika
1 paket philadephiaost (gärna med någon smak, så som chili)
1 dl majonnäs (gärna gjord från grunden)
½ citron, saften
1 klyfta vitlök, riven
Salt och peppar

GÖR SÅ HÄR:

Grilla purjolöken och paprikan på indirekt värme tills den fått fin grillyta. Har du inte tillgång till grill så går det bra att ugnsrosta dem i ca. 225 graders värme tills de ser fina ut.
Låt purjolöken och paprikan svalna något.
Mixa purjolöken och paprikan med en stavmixer relativt slät.
Blanda det mixade ihop med övriga ingredienser.
Smaka av med salt och peppar och låt såsen stå kylskåpskallt fram till servering.

Smaklig grill!

//Elina & Dennis – #slängdigivego

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *