🌱STEKTA NUTELLARULLAR🌱

LÖRDAG och 2nd breakfast!! Idag blev det 🌱STEKTA NUTELLARULLAR🌱 där det breds över nutella och färska hallon på kavlat rostbröd innan de rullas ihop och vänds i ägg/mjölk, steks i smör och vänds i socker. Lyxigt för både stora och små här hemma! Vi åt en stadig äggröra till och allt serverades med sol genom fönstret! Mmmm!

Ps. Brödkanterna skärs bort på brödet så glöm inte spara dem och gör nåt gott av!

Trevlig helg alla!

 

NUTELLARULLAR (6st / 3 portioner):

INGREDIENSER:

6 rostbröd, behöver ej vara dagsfärskt
Nutella
Färska hallon eller jordgubbar + mer till servering
1 ägg
2 msk mjölk
Smör att steka i
Socker till garnering

 

GÖR SÅ HÄR:

Skär bort kanterna på bröden så de blir till fyrkanter. (spara GÄRNA kanterna och gör krutonger eller annat av!)
Kavla ut bröden med en kavel så platt som det går.
Bred över ett tunt lager nutella så det täcker varje bröd.
Lägg gärna på några fäska bär på ena kortsidan, t.ex. hela hallon eller hackade jordgbbar.
Rulla ihop det ordentligt och lägg rullarna på en tallrik med skarven nedåt.
Vispa ihop ägget med mjölken i en skål.
Vänd ned bröden i ägg/mjölkblandningen.
Stek bröden i en het panna med smör. Börja med att lägga rullarna med skarven nedåt.
Vänd rullarna rnut om medan de steks så att de får jämn färg.
Medan de steks: förbered en skål med socker.
När rullarna är färdigstekta så vänd dem snabbt i sockret.
Servera med mer färska bär!

 

Laga till helgbrunchen eller när helst suget blir för stort!

 

//Elina & Dennis – #slängdigivego

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *