🌱PAELLA🌱 med zucchini, körsbärstomater, grillad paprika och stekta citroner till! Visst lyser den upp i denna Göteborgsdimma? Och GOTT är det!!!
Receptet är i huvudsak taget från ICA
PAELLA för 4 personer
INGREDIENSER:
Olivolja
1 liter grönsaksbuljong (tips är att byta ut 2 dl av grönsaksbuljongen mot 2 dl vitt vin för en fylligare smak)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 portioner avorioris
½ gram saffran
2 grillade paprikor
1 zucchini
2 förpackningar halloumiost
250 gram körsbärstomater, gärna i olika färger
1-2 citroner
GÖR SÅ HÄR:
Koka upp buljongen och håll den varm.
Skala och hacka lök och vitlök, fräs den sedan i olivolja i en vid stekpanna.
Rör ner tid och saffran och fräs ytterligare någon minut. Rör om regelbundet!
Om du vill tillsätta vin i maten, så gör det nu och låt reduceras något.
Tillsätt sedan buljongen lite i taget och rör om under tiden tills riset är kokt men har ett lagom tuggmotstånd.
Låt paprikorna rinna av och skär dem i mindre skivor på längden.
Tärna zucchinin och halloumin och dela tomaterna.
Stek halloumin i olja i en stekpanna. Låt sedan zucchinin steka med halloumin några minuter så även den får fin färg.
Vänd till slut ned paprika, zucchini, tomater och halloumi i riset precis inför serveringen.
Pressa gärna över citronsaft från ½.
Stek gärna skivor/halvor av ytterligare citron och servera till.
Smaklig måltid!
//Elina & Dennis – #slängdigivego