🌱PAELLA🌱

🌱PAELLA🌱 med zucchini, körsbärstomater, grillad paprika och stekta citroner till! Visst lyser den upp i denna Göteborgsdimma? Och GOTT är det!!!

Receptet är i huvudsak taget från ICA

PAELLA för 4 personer

INGREDIENSER:

Olivolja

1 liter grönsaksbuljong (tips är att byta ut 2 dl av grönsaksbuljongen mot 2 dl vitt vin för en fylligare smak)

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

4 portioner avorioris

½ gram saffran

2 grillade paprikor

1 zucchini

2 förpackningar halloumiost

250 gram körsbärstomater, gärna i olika färger

1-2 citroner

 

GÖR SÅ HÄR:

Koka upp buljongen och håll den varm.

Skala och hacka lök och vitlök, fräs den sedan i olivolja i en vid stekpanna.

Rör ner tid och saffran och fräs ytterligare någon minut. Rör om regelbundet!

Om du vill tillsätta vin i maten, så gör det nu och låt reduceras något.

Tillsätt sedan buljongen lite i taget och rör om under tiden tills riset är kokt men har ett lagom tuggmotstånd.

Låt paprikorna rinna av och skär dem i mindre skivor på längden.

Tärna zucchinin och halloumin och dela tomaterna.

Stek halloumin i olja i en stekpanna. Låt sedan zucchinin steka med halloumin några minuter så även den får fin färg.

Vänd till slut ned paprika, zucchini, tomater och halloumi i riset precis inför serveringen.

Pressa gärna över citronsaft från ½.

Stek gärna skivor/halvor av ytterligare citron och servera till.

 

Smaklig måltid!

 

//Elina & Dennis – #slängdigivego

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *