Sjukstuga = snabba lösningar. Här lagades en 🌱GRÄDDIG OST- OCH GRÖNSAKSPASTA🌱 med gottigheter som broccoli, rödlök, soltorkade tomater, bladspenat, parmesan, vitlök och chili. Tidsåtgång? Från dess att du sätter på pastavattnet tills att pastan är al dente. Med andra ord: klart på ett kick! Och dessutom supergott!
GRÄDDIG GRÖNSAKSPASTA
Ingredienser (4 portioner):
Olja (gärna oljan från de soltorkade tomaterna)
1 broccolihuvud (ej stjälken)
1 rödlök
Färsk bladspenat, 40 gram
Soltorkade tomater, 100 gram, gärna färdigstrimlade
2 vitlöksklyftor
Chiliflakes
Parmesan, 25 gram (+ ev. mer till servering)
3-4 dl matlagningsgrädde
Örtsalt
Peppar
½ citron
Pasta till 4 personer
GÖR SÅ HÄR:
Koka upp saltat pastavatten. När det kokar: koka pastan al dente enligt anvisningar på förpackningar.
Värm upp oljan i en stekpanna. Tillsätt 2 rivna vitlöksklyftor och fräs 30 sek.
Lägg i broccolibuketterna, skurna i mindre bitar. Salta med örtsalt, peppra och krydda med 1 tsk chiliflakes. Stek någon minut tills broccolin får lite färg.
I med 1 skivad rödlök och stek med i 1-2 minuter.
Häll sedan i grädde. Börja med 2 dl och fyll på mer senare.
Låt koka upp. Vänd ner 25 gram riven parmesan och soltorkade tomater. Är de inte strimlade i burken, så klipp ned dem till mindre bitar med en sax.
Smaka av och tillsätt ev. mer permesan, chiliflakes, salt eller peppar.
Häll i mer grädde om det behövs – så det blir lagom såsigt.
Håll under tiden koll på pastan.
När det är 1 min kvar av pastatiden – lägg i bladspenaten, rör runt och ta sedan av såsen från spisen.
Häll av pastavattnet, skölj pastan med kallt vatten, vänd ned lite smör/olja i pastan och
häll sedan upp den i en stor skål. Häll över såsen och blanda runt.
Pressa slutligen över saften från ½ citron, riv över mer parmesan och toppa med lite mer chiliflakes.
Låt var och en sedan ta för sig från pastaskålen!
Ät med god aptit – MUMS!
//Elina & Dennis #slängdigivego