🌱GRÖNSAKSPASTA🌱

Sjukstuga = snabba lösningar. Här lagades en 🌱GRÄDDIG OST- OCH GRÖNSAKSPASTA🌱 med gottigheter som broccoli, rödlök, soltorkade tomater, bladspenat, parmesan, vitlök och chili. Tidsåtgång? Från dess att du sätter på pastavattnet tills att pastan är al dente. Med andra ord: klart på ett kick! Och dessutom supergott!

 

GRÄDDIG GRÖNSAKSPASTA

Ingredienser (4 portioner):

Olja (gärna oljan från de soltorkade tomaterna)

1 broccolihuvud (ej stjälken)

1 rödlök

Färsk bladspenat, 40 gram

Soltorkade tomater, 100 gram, gärna färdigstrimlade

2 vitlöksklyftor

Chiliflakes

Parmesan, 25 gram (+ ev. mer till servering)

3-4 dl matlagningsgrädde

Örtsalt

Peppar

½ citron

Pasta till 4 personer

 

GÖR SÅ HÄR:

Koka upp saltat pastavatten. När det kokar: koka pastan al dente enligt anvisningar på förpackningar.

Värm upp oljan i en stekpanna. Tillsätt 2 rivna vitlöksklyftor och fräs 30 sek.

Lägg i broccolibuketterna, skurna i mindre bitar. Salta med örtsalt, peppra och krydda med 1 tsk chiliflakes. Stek någon minut tills broccolin får lite färg.

I med 1 skivad rödlök och stek med i 1-2 minuter.

Häll sedan i grädde. Börja med 2 dl och fyll på mer senare.

Låt koka upp. Vänd ner 25 gram riven parmesan och soltorkade tomater. Är de inte strimlade i burken, så klipp ned dem till mindre bitar med en sax.

Smaka av och tillsätt ev. mer permesan, chiliflakes, salt eller peppar.

Häll i mer grädde om det behövs – så det blir lagom såsigt.

Håll under tiden koll på pastan.

När det är 1 min kvar av pastatiden – lägg i bladspenaten, rör runt och ta sedan av såsen från spisen.

Häll av pastavattnet, skölj pastan med kallt vatten, vänd ned lite smör/olja i pastan och

häll sedan upp den i en stor skål. Häll över såsen och blanda runt.

Pressa slutligen över saften från ½ citron, riv över mer parmesan och toppa med lite mer chiliflakes.

Låt var och en sedan ta för sig från pastaskålen!

 

Ät med god aptit – MUMS!

 

//Elina & Dennis #slängdigivego

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *