🌱VEGANSKA SALLADSWRAPS🌱

Sommarhelg!!! Vår middag ikväll är en rätt som är så mycket smak att det nästan inte är klokt 🌱AVOKADO-/PASSIONSFRUKT-/MANGOSALSA🌱 med 🌱FRITERAD TOFU🌱 och 🌱KOKOS-/LIME-/INGEFÄRSDRESSING🌱 som serveras i krispiga salladsblad! Salsan: blanda hackad salladslök, granatäpplekärnor, mangokuber, limesaft, agavesirap, hackad mynta, hackad koriander, hackad chili, innanmätet från passionsfrukt och avokadokuber. Dressing: krämig kokosmjölk som blandas med färsk riven ingefära, riven vitlök, limezest, limesaft, hackad chili och örtsalt. Vi delade tofun innan vi marinerade den i sesamolja, tamarisoja, hackad chili, riven ingefära och limezest. Efter nån timme i kylen skar vi den i ännu mindre bitar, vände den i maizena och friterade i rikligt med rapsolja i stekpanna. Varva allt i salladsblad och ta extra av sånt ni gillar: vi hade syrad rödlök och sesamfrön som komplement till extra salladslök, mynta, koriander, passionsfrukt och granatäppelkärnor som vi också la på. ÄT! Och bered dig på att bli kladdig! Vill en undvika att bli kladdig så är detta recept UTMÄRKT som topping på en hederlig POKÉBOWL eller som snabbrätt till risnudlar. Ps. Om en inte orkar/vill fritera tofun så är den fantastiskt god som den är efter marinering!🌱

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *