Här kommer en variant av fredagstacosen som vi bara älskar! Nämligen 🌱PICO DE GALLO OCH FRITERAD AVOKADO -TACOS🌱 Så gott och så enkelt, det mesta går att förbereda en dag innan om man vill. I ett tortillabröd serverar vi Pico de Gallo som är en supergod snabblagad salsa tillsammans med vitlöksfräst majs och mango. Sedan toppas kalaset med pankofriterad avokado och antingen en chilimajo eller koriandermajo. 100% superjättegott! Prova!
Pico de Gallo
Ingredienser (4 portioner):
5-6st lagom stora tomater
1st avokado
1st stor rödlök
1st krukor koriander
½ mango
1-2st lime, juicen
2st färska chili
Gör så här:
Hacka tomaterna, rödlöken och den halva mangon i små kuber. Hacka sedan koriandern och kläm över juice från 1-2st lime. Precis innan servering så hackar du 1st avokado i kuber och tillsätter, rör om försiktigt.
Chili- och koriandermajo
Ingredienser:
2st ägg
2tsk dijonsenap
2-3dl rapsolja
1st färsk, finhackad chili
0,5st kruka färsk koriander
Salt
Gör så här:
Gör följande två gånger fast tillsätt chili i ena och koriander i den andra i slutet.
Knäck ett ägg och spara endast äggulan, ta ca 1tsk dijonsenap och vispa ihop lätt. Ta därefter ca 1-1,5dl rapsolja och strila sakta ner medans du vispar hårt.
Tillsätt finhackad chili i ena och finhackad koriander i den andra. Salta efter smak.
Vitlöksfräst majs och mango
Ingredienser:
½st mango
1 liten burk konservad majs
25g smör
1st vitlöksklyfta
Gör så här:
Hetta upp smöret och släng därefter i majsen och låt den fräsa tillsammans med en pressad vitlöksklyfta, när majsen börjar bli gyllenbrun slänger du i mangon som du har skurit i små tärningar. Fräs ihop och lägg upp i skål.
Friterad avokado
Ingredienser:
2st avokado
2st ägg
ca 1 l rapsolja
4dl panko
3dl vetemjöl
Flingsalt
Gör så här:
Dela avokadorna i halvor och plocka ur kärnorna, gröp därefter ur avokadon ur skalet och dela varje halva i 3st ”klyftor”. Gör sen i ordning 3st skålar, en med vetemjöl, en med de ihopvispade äggen och en med pankon. Doppa sen i samma ordning och lägg upp på fat. När detta är gjort så hettar du upp rapsoljan till ca 180°C i en liten kastrull och lägger sedan i den pankopanerade avokadon tills de är gyllenbrun, ta upp med hålslev, låt rinna av på papper och strö sist över flingsalt.
Servering
Ta ett tortillabröd och fyll med Pico de Gallo, lägg sedan på den vitlöksfrästa majs/mangoblandingen och toppa med antingen chili eller koriandermajonäsen, avsluta med den friterade avokadon.
Smaklig måltid!
// Elina och Dennis – #slängdigivego