🌱CIDERKOKT  KRONÄRTSKOCKA🌱

Innan vi bestämde oss för att leva helt och hållet vegetariskt så var musslor/skaldjur en riktig favorit. Tex ciderkokta musslor som serveras med dill-/fänkålssallad. I kräftskivetider blir ju suget efter nåt liknande extra stort så nu har vi återskapat en vegoversion av detta. Till middag blev det därför: 🌱CIDERKOKT KRONÄRTSKOCKA🌱 med  kokt potatis, dill-/fänkålssallad och

Läs mer

🌱GRÄDDSTUVADE VEGOBULLAR🌱

Måndagsmiddag! För ca 1 år sen provade vi @javligtgott ’s recept (se länk i slutet till Jävligt Gott) på 🌱GRÄDDSTUVADE VEGOBULLAR🌱 för första gången och fullkomligt älskade det!! De blir så fantastiskt saftiga! Vi gör även vår gräddsås med inspiration från hans recept fast med tillägg av balsamvinäger och den smöriga stekskyn från vegobullarna. Vi gör dock

Läs mer

🌱CHAMPINJONCARPACCIO🌱

🌱CHAMPINJONCARPACCIO🌱 Råhyvla champinjoner och varva med ugnsrostade jordärtskockschips, hasselnötter som rostats i stekpanna med olivolja och flingsalt, hyvlad parmesan, citronmajonäs med tabasco samt klippt gräslök. Enklare förrätt är svårt att hitta!!! 🌱

Läs mer

🌱PANKOFRITERAD BURRATA🌱

Sugen på en rejält god förrätt till helgmiddagen? Prova detta! 🌱PANKOFRITERAD BURRATA🌱 med långbakta cocktailtomater, basilikaolja, skivade tomater och några droppar tryffelolja (som kompensation då affären hade slut på burrata med smak av tryffel..) Recept för 2 personer finns på följande sida: https://daniel.ellematovin.se/friterad-tryffelburrata-med-bakade-tomater-och-basilikaolja/

Läs mer

🌱KOKOSGRYTA MED TOFU🌱

Ytterligare en ny rätt av rester! Av de ingredienser som blev kvar från salladswrapen gjordes en 🌱KOKOSGRYTA MED MARINERAD TOFU🌱 dagen efter! Koka upp krämig kokosmjölk med röd currypasta, sambal oelek, soja, örtsalt, riven färsk ingefära, limesaft, fryst hackad koriander och kanske lite vatten. Vi hällde också i det som var kvar från kokos-/lime-/ingefärsdressingen. Servera

Läs mer

🌱ATT ÅTERANVÄNDA RESTER🌱

🌱ATT ÅTERANVÄNDA RESTER🌱 = Gårdagens trattkantarellsoppa som blev dagens snabbmat ihop med färsk ravioli (med fyllning av 4 formaggio). Perfekt efter en långdragen kväll med vänner ute i solen! Tack vare soppresterna tog maten ca 7 minuter. Värm soppan, red den (vatten + mjöl) till bra grytkonsistens, häll i lite mer örtsalt och balsamvinäger. Koka samtidigt

Läs mer

🌱TRATTKANTARELLSOPPA🌱

Här hemma är det soppläge andra kvällen i rad ! Perfekt tajming när det är regn och gråa moln. Denna 🌱TRATTKANTARELLSOPPA🌱 återkommer hos oss i olika varianter; idag med friterad vitlök som vi smulat över, friterade morotsskal och jordärtskocksskal, flarn av Västerbottenost och färsk timjan. En fantastisk smak av måndagslyx helt enkelt! Allra bäst betyg

Läs mer

🌱JORDÄRTSKOCKSSOPPA🌱

🌱JORDÄRTSKOCKSSOPPA🌱 med jordärtskockschips och krispig shiitake. Det har börjat blåsa ”kallt” i Göteborg och kvällens söndagsmys blev en ljuvligt god soppa! Ingredienser för 4p (ungefär): Olivolja Smör 2st schalottenlök 500g jordärtskockor 2st små potatis 5-6dl grönsaksbuljong 1,5-2dl gott vitt vin 1dl grädde Citron Parmesan 1-2dl créme fraiche Färsk gräslök Svartpeppar och örtsalt   Gör såhär:

Läs mer

🌱VEGANSKA SALLADSWRAPS🌱

Sommarhelg!!! Vår middag ikväll är en rätt som är så mycket smak att det nästan inte är klokt 🌱AVOKADO-/PASSIONSFRUKT-/MANGOSALSA🌱 med 🌱FRITERAD TOFU🌱 och 🌱KOKOS-/LIME-/INGEFÄRSDRESSING🌱 som serveras i krispiga salladsblad! Salsan: blanda hackad salladslök, granatäpplekärnor, mangokuber, limesaft, agavesirap, hackad mynta, hackad koriander, hackad chili, innanmätet från passionsfrukt och avokadokuber. Dressing: krämig kokosmjölk som blandas med färsk

Läs mer

🌱KANTARELLPESTO🌱

Pasta till helgen? Ja, tack! Vad sägs som detta: 🌱FÄRSK PASTA MED KANTARELLPESTO🌱 och brynt salviasmör. Kantarellpesto: stek kantareller i rikligt med smör. Låt svalna. Mixa med Västerbottenost, rostad vitlök, rostade pinjenötter, olivolja och färsk basilika. (Släng gärna i kantarellerna sist så de inte blir helt mixade, ska vara lite tuggmotstånd). Smaka av peston med

Läs mer