🌱VITLÖKSSTEKT POTATISGNOCCHI🌱

Middagstips! Färdigköpt potatisgnocchi gör att rätten passar till vardags, även om den innehåller en del moment. Så det är kanske inga 30 minuter som står på spel, men runt 45-60 beroende på organisationsförmågan i köket… Hur som! Gott blir det och det är ju huvudsaken. 🌱VITLÖKSSTEKT POTATISGNOCCHI🌱 med rostad pumpa, stekt brysselkål, citrondressad grönkål, ugnsvarm fetaost, saltrostade mandlar och brynt smör med timjan. Vilket kalas va?!

VITLÖKSSTEKT POTATISGNOCCHI 

INGREDIENSER (3 portioner):

Potatisgnocchi till 3 portioner (vi använde färdigköpt)

1 vitlöksklyfta

½ stor butternut squash 

75 gram grönkål

1 nät brysselkål

1 nypa råsocker

½ citron

Olivolja

100 gram fetaost

0,75 dl mandlar

40 gram smör + smör till stekning

Några kvistar färsk timjan 

GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 225 grader.

Koka upp saltat vatten till gnocchin.

Skär bort skalet från pumpan och gröp ur innanmätet. Spara gärna kärnorna – rosta dem med salt och olja och ät medan resten görs!

Skär pumpan i små tärningar, ca 1×1 cm eller strax över.

Lägg pumpatärningarna i en ugnssäker form med bakplåtspapper, ringla över olivolja och flingsalt.

Rosta i mitten av ugnen tills den är mjuk och klar, ca 20-25 min.

När det återstår 10 minuter av pumpan, skär fetaosten i trekanter och låt dem rostas med i ugnen ihop med pumpan.

Koka gnocchin och häll av vattnet. Ställ åt sidan.

Skölj grönkålen väl och skär bort stjälken. Skär bladen i mindre bitar.

Lägg grönkålen i en skål, ringla över lite olivolja och saften från ½ citron. ”Massera” grönkålen med händerna så att den mjuknar och blir glansig.

Skölj brysselkålen. Ansa den och skär bort foten. Beroende på brysselkålens storlek så kan den behöva delas i 2 delar.

Om det är stora bitar: blanchera den i lättsaltat vatten i ca 30 sek. Annars: hoppa över detta moment.

Hacka mandlarna i grova bitar. Rosta dem i stekpanna med lite olivolja och flingsalt.

Stek brysselkålen i rikligt med smör och en nypa råsocker så den får fin färg.

Stek gnocchin i mycket smör. Riv i en klyfta vitlök och salta med örtsalt.

Ta timjan och hacka bladen i mindre bitar.

Bryn 40 gram smör och häll i timjanbladen när smöret är färdigt.

Häll upp alla ingredienser på en tallrik (gnocchi, grönkål, brysselkål, pumpa, fetaost och mandlar). Häll sedan över det brynta smöret.

Ät och njut!

//Elina & Dennis – #slängdigivego

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *