Visst är det tacksamt att få bo i ett land där man kan gå ut i skogen och plocka färsk svamp till middagen?! Denna gång blev det en enkel men ack så god rätt av godbitarna: 🌱RÅRAKOR MED KANTARELLSTUVNING🌱 som toppas med riven parmesan och fint hyvlade rädisor.
RÅRAKOR
(Ingredienser till 4-6 portioner)
800 gram potatis
1tsk salt
50-100g smör
Gör så här:
Tvätta potatisen och riv den sen fint på rivjärn, blanda i saltet och försök pressa ut så mycket vätska som möjligt.
Värm upp smör i stekpannan och ta upp av potatissmeten och gör lagom stora plättar, stek tills de blir gyllenbruna och frasiga.
KANTARELLSTUVNING
(Ingredienser till 4-6 portioner)
1,5 liter färsk svamp
1-2 schalottenlökar
50g smör
3dl crème fraîche
1msk soja
1 klyfta vitlök
Salt och peppar
Gör så här:
Rensa svampen noggrant och skär upp i mindre bitar, kasta ner i en panna och se till att all vätska är borta innan du kastar ner smöret och den hackade löken. Fräs ihop och riv i vitlöken, tillsätt sedan crème fraîche, soja och salta och peppra efter smak.
Servera kantarellstuvningen på rårakan, riv över parmesan, strössla gräslök och lägg upp rädisorna.
Enkelt, gott, supergott!
Smaklig spis!
// Elina & Dennis – #slängdigivego