En färgglad 🌱GRÖNSAKSBOWL🌱 med diverse godsaker. Ännu en rätt som går hand i hand med kylskåpsrens! För visst blir man glad av alla färgstarka grönsaker som man kan variera med? Här var grunden en blandning av quinoa/hirs/bovete/amarant som hade gömt sig i skafferiet. Vi rostade sen den sista halvan butternut squash från kylen i små kuber i ugnen, rostade pistagnenötter, stekte sista biten rödkål, skar brysselkål i tunna skivor som också de stektes i smör. Sen fyllde vi ut med: sojabönor från frysen, avokado, syrad rödlök och guacamole. Gottgottgott!
GRÖNSAKSBOWL
INGREDIENSER (2 portioner):
2 portioner valfritt gryn eller liknande. Quinoa, bulgur, ris, couscous, matvete eller vad som finns.
½ butternut squash
Olivolja
30 gram pistagenötter
100 gram rödkål
8 brysselkål
1 dl sojabönor
3 avokado
1 dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta
½ citron
Syrad rödlök (googla för recept)
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär bort skalet och innanmätet från pumpan, skölj den och dela pumpan i små kuber, ca. 2×2 cm.
Lägg pumpan i en ugnssäker form med bakplåtspapper, ringla över olivolja och krydda ev med nåt som är gott! Blanda och rosta sen i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Koka quinoan etc etc enligt anvisningar på förpackningen.
Gör guacamolen: gröp ur två av avokadorna (spara kärnorna), mosa med en gaffel. Blanda i crème fraiche och riv i en vitlöksklyfta. Smaka av med citronsaft och örtsalt. Lägg i kärnorna och ställ i guacamolen i kylen tills servering.
Tina sojabönorna i en skål med lite vatten i micron, 30-60 sekunder.
Skala pistagenötterna och hacka dem grovt. Rosta i en stekpanna med smör och/eller olja.
Skölj och ansa brysselkålen. Skär dem i tunna skivor. Dela ev. på mitten för halvmånar. Stek i en stekpanna med smör och örtsalt.
Skölj rödkålen och skär i strimlor. Stek i en stekpanna med smör och örtsalt.
Lägg upp allt i en skål, uppdelat eller blandat, det gör man som man vill! Addera en skivad, halv avokado per person och syrad rödlök!
Ät och njut!
//Elina & Dennis – #slängdigivego
agneta säger (februari 26, 2020 12:45)
varför ska man lägga i avocadokärnorna igen+