🌱OST-, SVAMP- & GRÖNKÅLSPAJ🌱

Vilken paj smakar godare än alla pussar i världen? Denna – i alla fall enligt 6-åringen hemma. Vi tar det som ett GOTT betyg! Det är 🌱OST-, SVAMP- & GRÖNKÅLSPAJ🌱. Smarrig höstmat för hela familjen! Vi tog de sista kantarellerna vi hade hemma, men det blir ju bara godare ju mer svamp man har –

Läs mer

🌭MUSHROOM ROLLS🌭

Fredag och helg!! Dessa 🌭MUSHROOM ROLLS🌭 är perfekt helgkäk! Vi bjöd våra vänner på dem härom helgen och det gick hem kan vi lova! Korvbröd fylls med svampragu (av bl.a. champinjoner/rödvin/timjan), tryffelmajjo, parmesan och friterad schalottenlök. Hem och laga! Det finns så mycket som är gött med mushroom rolls. Smaken, givetvis! Men också att det

Läs mer

🥕MOROTSHUMMUS🥕

En skål preppad med 🥕MOROTSHUMMUS🥕 av ugnsrostade morötter, dill och gurkmeja bland annat. Äts med bröd, som den är eller som vi gjorde: som topping på en sallad med kokt quinoa, romansallad, mer ugnsrostade morötter, fetaost, krutonger gjorda av en bit infryst ”flätat pestobröd” (RECEPT: https://slangdigivego.se/recept/pestobrod/ ) och citronmarinerad rödlök (se recept nedan). Plus mer

Läs mer

☕️CHOKLADBOLLAR MED BRYNT SMÖR☕️

☕️CHOKLADBOLLSLÖRDAG☕️ med kaffe. Gofika som sig bör helt enkelt. Och inte är det vilka chokladbollar som helst, det är vårt favoritrecept med bl.a. brynt smör, smält mörk choklad, flingsalt… Som rullas i rostad kokos. Eller lakritspulver. Eller kakao. Eller valfritt annat gottigt! Klara, färdiga, FIKA! För visst är det så? Chokladbollar, kaffe och barnhänder! Finare

Läs mer

🍁POTATIS- OCH OSTPLÄTTAR🍁

Tips på familjemiddag! Och höstmiddag! Denna mat blev poppis bland både stora och små här hemma och det gör ju det hela extra kul. 🍁POTATIS- OCH OSTPLÄTTAR🍁, gräddstuvad grönkål med västerbottensost, smörstekta kantareller och lingon. GOTT! Vi hade tänkt steka shiitake riktigt krispigt och servera till, men istället fick vi en påse nyplockade kantareller av

Läs mer

🍅TOMATRISOTTO🍅

Vi älskar att variera våra favoriträtter efter vad som finns hemma. Här blev det en 🍅TOMATRISOTTO🍅 som vi lyxade till med bruschetta-topping, dvs finhackad tomat, finhackad rödlök, basilika, olivolja, flingsalt, svartpeppar och smulade vitlökskrutonger. Vi åt den själva som lite guldkant på vardagen, men den funkar verkligen som en riktigt bra bjudrätt! Smidig att göra

Läs mer

🥝🍌GINOPANNKAKOR🍌🥝

Hädanefter ska söndagar minsann bli dagar för 🥝🍌GINOPANNKAKOR🍌🥝 för yäääs så gott detta var! Vi började alltså dagen med att äta: amerikanska pannkakor, vit chokladglass rullad i rostad kokos, färska hallon, varm hallonsås, kiwi, banan och riven vit choklad. Vilket lyckat hittepå! Och kaffe. Nu är vi redo för söndag! Vi gillar verkligen pannkakor hemma

Läs mer

🥔MOSAD POTATISGRATÄNG🥔

När man vill ha potatisgratäng fast en smidigare (och krämigare variant) – då passar denna minsann! Det är en blandning av mosad färskpotatis, crème fraiche, västerbottensost, riven pepparrot och dill. Vi gjorde pankopanerade kantarellbiffar av skafferirens som vi åt till och de blev riktigt bra. Riktigt, riktigt bra till och med. Kommer definitivt ätas här

Läs mer

🍄KANTARELLPESTO🍄

Vi har en riktig pestoperiod och gör pesto av ditten och datten. En riktig favorit så här på hösten är KANTARELLPESTON som vi hittade på för nåt år sen och som varje höst känns som en ny överraskning för att vi hinner glömma bort hur sjukt god (!) den är. Den görs med bland annat

Läs mer

🌱KÅLPUDDING🌱

🌱KÅLPUDDING🌱 utropstecken, utropstecken! Det är ju faktiskt väldigt (väldigt!) gott. Och även väldigt praktiskt när man är sugen på kåldolmar men tiden inte räcker till. Vi äter med gräddsås, potatis, lingon och inlagd västeråsgurka. Som gjort för en regnig septembertorsdag! Den här gången använde vi oss av havregrädde för det var det vi hade hemma,

Läs mer