🥝🍌GINOPANNKAKOR🍌🥝

Hädanefter ska söndagar minsann bli dagar för 🥝🍌GINOPANNKAKOR🍌🥝 för yäääs så gott detta var! Vi började alltså dagen med att äta: amerikanska pannkakor, vit chokladglass rullad i rostad kokos, färska hallon, varm hallonsås, kiwi, banan och riven vit choklad. Vilket lyckat hittepå! Och kaffe. Nu är vi redo för söndag!

Vi gillar verkligen pannkakor hemma hos oss och fast det är en sån enkel grej att laga till känns det alltid lite lyxigt.

Den här gången inspirerades vi av efterrätten Gino och gjorde en det som variant som pannkakstopping.

Receptet nedan blir 8 pannkakor med tillbehör, förslagsvis till 4 portioner. Det är ganska lagom, men är man som vi (dvs alltid hungriga, särskilt om det är gott) så är receptet till 3 personer (gör då 9 pannkakor istället för 8).

GINOPANNKAKOR

INGREDIENSER:

  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk smör (plus mer till stekning)
  • 2 ½ dl mjölk
  • 1 ägg
  • Till servering:
  • 125 g färska hallon
  • 100 g frysta hallon + lite vatten
  • 0,5 liter vit chokladglass (t.ex. från SIA)
  • Kokosflingor, ca 1 dl
  • 4 kiwi
  • 2 bananer
  • 20 g vit choklad, riven

GÖR SÅ HÄR:

  • Börja med att rosta kokosen i en torr stekpanna, på mellanvärme. Rör om och håll koll så att den inte bränns. När de är klara så lägg över dem i en tallrik/skål så att de får svalna.
  • Ta ut glassen, låt tina något. Gör 4 glasskulor och lägg på en tallrik och lägg i frysen så länge.
  • Tina de frysta hallonen i en kastrull ihop med lite vatten så det blir som en sås. Ställ åt sidan.
  • Skala kiwi och skär i bitar.
  • Riv den vita chokladen, ställ åt sidan.
  • Gör pannkakssmeten:
  • Blanda vetemjöl, bakpulver, strösocker, salt och vaniljsocker i en skål.
  • Smält 25 g smör i en kastrull. Ta 2 msk av det smälta smöret (spara resten till stekning) och vispa ihop med mjölk och ägg.
  • Rör ner mjölkblandningen bland de torra ingredienserna och rör ihop.
  • Hetta upp en stekpanna med smör och grädda sedan pannkakor i omgångar någon minut per sida tills de får fin färg.
  • Skiva upp bananerna. Skölj de färska hallonen.
  • Ta fram glasskulorna från frysen och rulla dem i den rostade kokosen.
  • Lägg 2 pannkakor per tallrik, lägg på en kula glass, fördela kiwi, hallon, hallonsås och den rivna vita chokladen på pannkakorna. Blir det rostad kokos över så fördela över det också!

Ät och njuuuut av en rejält god frukost.

//Elina & Dennis – #slängdigivego

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *