🌱UGNSBAKADE PURJOLÖKSSTUBBAR🌱

Här kommer en kram! Eller kram och kram – ett fat med PASTA. Men det är ju så likt det kan bli 🙃 Vi tog inspo från @farrellsfood ’s ugnsbakade purjolöksstubbar och gjorde en pastarätt av det. Om det blev bra? Det blev bra!!!! Även brysselkål fick bakas med i ugnen och bli mjuka och goda av smör, olivolja och citron. Allt blandas sen med ostfylld pasta och toppas med mer olivolja, ruccola, rosmarin, parmesan & torrostade solroskärnor. SÅ BRA KRAM!

Här kommer typ ett recept (2 pers):

Ansa och skölj 1 liten purjolök. Skär i 3 cm långa stubbar och ställ upp i en ugnssäker form. Ansa och skölj någon näve brysselkål. Dela dem 1 gång och lägg ner i formen. Blanda ihop en rejäl klick smör (30g?) med citronzest, svartpeppar och salt. Fördela det över purjolök och brysselkål. Ringla över god olivolja och pressa över lite citronsaft. Ställ in i mitten av ugnen, ca 40-50 min i 150 grader. Ös över med smöret med jämna mellanrum. Fördela ev över mer ”nytt” smör om det blev över från första omgången. Koka under tiden färsk ostfylld pasta samt rosta solroskärnor i en torr stekpanna med flingsalt. Häll över pastan på ett fat, ner med purjo och brysselkål. Fördela över allt smält smör från formen. Ner med ruccola och toppa med rosmarin, riven parmesan, solroskärnor, färskmalen svartpeppar och flingsalt. Ringla slutligen över lite mer olivolja och riv ev över lite mer citronzest. MMMMM.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *