🌱SVARTKÅLSPASTA🌱

Här hemma äts det 🌱SVARTKÅLSPASTA🌱 för glatta livet! Det är ett av våra mest lagade recept faktiskt och vi håller med – SÅ GOTT (till och med godare än godis som 7-åringen säger, och det är vi inte alltid bortskämda med). Sa vi att maten går snabbt att laga också? Japp!

Vi har som sagt lagt upp detta recept innan (HÄR hittar ni det inlägget) men vi slängde i lite mer grädde (och uteslöt vattnet hehe) så med det sagt kände vi att vi lika gärna kunde slänga upp det igen.

Maten tar 20-30 min inklusive förberedelser!

SVARTKÅLSPASTA

INGREDIENSER (4-5 portioner):

  • Pasta
  • olivolja
  • ½ purjolök
  • 250 g svartkål
  • ½ röd chili
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 250 gram champinjoner eller skogschampinjoner
  • ½ grönsaksbuljongtärning alternativt ½ msk grönskasbuljongpulver
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 1 röd paprika
  • ca ½ msk vitvinsvinäger
  • Ev. chiliflakes
  • Salt, peppar
  • Parmesan till servering
  • Ev. nötter/frön att rosta till servering (mandlar, pinjenötter, hasselnötter, pumpakärnor etc)

GÖR SÅ HÄR:

  • Koka upp pastavattnet med rikligt med salt. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen – är det färsk pasta så håll koll att den kokas när såsen snart är klar.
  • Strimla och ansa purjolöken. Skär av svartkålsbladen från stjälken och skär svartkålen fint. Finhacka chilin.
  • Värm upp olja i en stekpanna och fräs purjolök, chili och kål i någon minut.
  • Finhacka eller riv vitlöken. Skiva svampen. Tillsätt vitlöken och svampen i stekpanna och låt det fräsa med tills svampen börjar få fin färg.
  • Tillsätt sedan buljongtärning och matlagningsgrädde. Låt koka upp och småkoka på svag värme.
  • Skär paprika i bitar och rör ned i såsen. Smaka av med salt och peppar och tillsätt sedan vitvinsvinäger för att få syra. Börja med en ½ matsked och tillsätt mer efter eget tycke.
  • Strö över chiliflakes och smaka av så det blir en lagom hetta, börja med ½ tsk.
  • Servera pastan ihop med såsen.
  • Riv gärna över parmesan och finns tid och lust: rosta lite nötter i en stekpanna och toppa pastarätten med!

Hoppas ni vill prova! Och gör så det räcker till matlådan med!
För givetvis blir den god i matlådan med, såsen blir till och med godare….!

//Elina & Dennis – #slängdigivego

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *