🌱SOLTORKAD TOMATCARBONARA MED SPENAT🌱

Alla som inte vill se mer pasta – varsågoda att blunda – för här kommer det, kvällens pastamiddag! 🌱SOLTORKAD TOMATCARBONARA MED SPENAT🌱 Skoja inte vad gott! Få ingredienser, massor av GOD smak och klart på 20!

Det här är mat att bli glad av! Och mätt! Tycker verkligen vi lyckades bra med både smak och konsistens.

Kom ihåg bara att vara försiktig när ni tillsätter Liquid smoke! Det är såå lätt att det blir för mkt och det blir inte gott.. lagom är helt klart BÄST.

SOLTORKAD TOMATCARBONARA MED SPENAT

INGREDIENSER (3 portioner):

  • Pasta för 3 personer
  • 150 g soltorkade tomater avrunnen vikt , ca 15 st
  • 1-2 msk olja från de soltorkade tomaterna
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 1-2 krm Liquid smoke
  • 3/4 dl riven parmesan + mer till servering
  • 1-2 dl pastavatten
  • 40-50 g fryst, hackad spenat – tinad (3 ”puckar”)
  • Svartpeppar, färskmalen
  • Örtsalt

GÖR SÅ HÄR:

  • Börja med att ta fram den frysta spenaten och tina försiktigt i micron.
  • Sätt på pastavatten, generöst med salt.
  • Grovhacka de soltorkade tomaterna.
  • Hetta upp en stekpanna med olja från de soltorkade tomaterna.
  • Lägg i de soltorkade tomaterna och peppra med mycket svartpeppar, allra helst färskmalen. Fräs på mellanvärme 2 minuter.
  • Tillsätt grädden och rör om. Låt koka upp försiktigt och sedan bara sjuda, det ska absolut inte stormkoka utan låt plattan vara på låg värme. Rör ofta.
  • Tillsätt Liquid smoke. Börja med 1 krm och tillsätt mer efter smak. Men var försiktigt, det är en hårfin gräns från perfekt till att det smakar tjära… vi använde 2 krm!
  • Rör i parmesanen och låt det smälta med. Fortsätt röra och fortsätt låt det puttra väldigt försiktigt på låg värme.
  • Ta 1 dl av pastavattnet och rör ned i såsen.
  • Smaka av med örtsalt.
  • När det är 1 min koktid kvar på pastan – häv då över den direkt från kastrullen till stekpannan med hjälp av en pastaslev.
  • Rör runt. Tillsätt ev lite mer pastavatten om det önskas mer krämigt/såsigt.
  • Rör ned den tinade spenaten.
  • Häv upp på tallrikar och servera med mer riven parmesan och ännu mer svartpeppar!

Hoppas ni blir lika glada av denna rätt som vi blev! Det kommer garanterat lagas många gånger i detta hem.

//Elina & Dennis – #slängdigivego

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *