MACKOR! Det är ju för härligt. Och här har vi nåt! Det kan va din nästa frukostmacka, brunchmacka, lunchmacka eller kvällsmacka. Det är smakrikt, det är kladdigt och det är soligt! Samt veganskt! Hemligheten med denna då? Den är PROPPAD med 🍅SOLTORKAD TOMAT HUMMUS🍅. Brödet är stekt i massor av olivolja och sen fylls den av hummusen, mer soltorkade tomater, bladspenat och avokado. Lägg ihop den, tugga, njut. Mmmm!
Vi älskar ju hummus överlag och vill gärna göra det lätt för er att hitta våra andra varianter på hummus som vi har delat.
Länkar till dem kommer här!
Avokadohummus
Morotshummus av ugnsrostade morötter
Rödbetshummus av kokta rödbetor
Rödbetshummus av ugnsrostade rödbetor
Korianderhummus
[I samarbete med Smakbox] Kikärtorna vi använt oss av till hummusen kommer från Bonduell och är ångade för att behålla krispighet och smak! Dessa kikärtor skickas ut till ALLA som prenumererar på Smakbox i nästkommande box MATNYTT. MATNYTT skickas ut med start den 10:e februari och just nu får alla som signar en prenumeration med vår erbjudandekod SLANGDIGIVEGO 20% rabatt på just boxen MATNYTT + en smaksatt rapsolja från Gunnarshögs gård på köpet (värde 55 kr). Hur bra? Klicka in på smakbox.se/prenumerera nu!
SOLTORKAD TOMAT HUMMUS
INGREDIENSER:
- 150 g kokta/ångade kikärtor ( = 2 dl)
- 100 g soltorkade tomater, avrunnen vikt (ca 10 st)
- 1 liten vitlöksklyfta
- 1 liten citron, saften
- 1 msk tahini
- 1 msk olivolja
- ½ dl vatten
- Salt
- Svartpeppar
GÖR SÅ HÄR:
- Använd matberedare eller stavmixer. Matberedare är att föredra.
- Lägg i kikärtor och mixa kort.
- Lägg i soltorkade tomater och mixa lite till.
- Riv i en liten vitlök, tillsätt tahini, citronsaft, olivolja och vatten. Mixa till önskad konsistens.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
- Förvara förslutet i kylskåp.
Servera gärna hummusen på en MACKA (receptet räcker till 3 rejäla omgångar som pålägg på macka) och klipp över ytterligare någon soltorkad tomat för att få till det där lilla extra! Vi lovar att den här mackan vi tipsar om är otroligt god. Skulle gärna betala en glad summa pengar för den på diverse caféer ist för vissa trötta, tråkiga, torra mackor som oftast är det enda alternativet för vegatriskt/veganskt…
Roligt är också är att vår bebis på 8 månader ÄLSKAR sin bebisvariant på hummusen. Dvs – samma som vår fast utan salt. Nom nom!
Hojta gärna om ni provar!
//Elina & Dennis – #slängdigivego