🥕🌶🌽🍋 Visst är det barnslig gott att få sleva i sig en skål pasta med sked? Dessutom praktiskt! Här har vi en morotsblastpesto (mixa blast/rostade pumpakärnor/citron/vitlök/olivolja/salt/peppar) uppkokat med crème fraiche och lite pastavatten. Blanda med pasta och SEN på med härligheten: rosta pumpakärnor och fryst majs i stekpanna med olivolja, (fryst,hackad) röd chili och flingsalt. Sätter go touch på den annars ganska mjuka smaken av peston. Och vill man inte använda det som topping på just pestopasta – prova då som topping på soppa, sallad, tacos eller nåt annat! Ger go crunch, sötma och hetta. Och vill man inte göra just morotsblastpesto så funkar vilken annan pesto som helst lika bra. Även köpt om det ska gå extra snabbt, då tar rätten max 15! Vi blandade även i lite tinade gröna ärtor i pastan för det var dags att rensa frysen igen.