🍓ROSÉMARINERADE JORDGUBBAR🍓

🍓ROSÉMARINERADE JORDGUBBAR🍓 ÅH – denna ljuva lilla efterrättsdröm som vi slog till med igår på vår trerättersmiddag hemma! Det är en sån otroligt enkel efterrätt att göra och den smakar precis allt man vill att en sommardessert ska smaka! Rosé. Mynta. Lime. Jordgubbar. Vaniljglass. Och igår slog vi även till med riven vit choklad. Detta är också det recept (från cirka ett år sen) på vår blogg som allra flest söker på just nu. SÅ KUL JU att det kommer tillbaka även i år! TACK för det alla! Varenda litet klick gör oss sååååå glada och (med risk att vara tjatig hehehehe) vi blir ÄNNU ÄNNU lite gladare för varenda lite feedback vi får eller ett litet hojt om att någon har provat något recept!

HÄR  hittar ni inlägget från förra året och ja, det är identiskt även i år! Enda skillnaden var att vi igår rev över lite vit choklad innan servering (och toppade med aningen mer hackad mynta) och ja – vi får nog ändå säga att det lyfte det ännu lite mer. GOTT blir GODARE!

När det kommer till rosé och jordgubbar så vet vi ju egentligen att regeln är sött rosévin och inte för torrt.. MEN nu är det så att vi inte tycker om sött rosévin (eller sött vin över huvud taget) så vi har enbart provat detta recept med torrt vin och så får det förbli för vi tycker att det blir FANTASTISKT. Vinet blandas ju trots allt med socker. Och det ska ju götta till sig i några timmar, så det hinner väl uppstå någon balans. Och vaniljglassen gör sitt med.

Vi har valt att prova dessa rosévin hittills, och vi rekommenderar båda:
(det vi använde igår – MYCKET GOTT!)
DETTA användes förra gången!

Nu till receptet!

ROSÉMARINERADE JORDGUBBAR

RECEPT (4-5 portioner):

  • 1 liter färska jordgubbar (500 g)
  • 1,5 msk socker
  • 1-2 lime, zest plus saft – gärna ekologisk lime
  • 2,5 dl torrt rosévin
  • Några kvistar färsk mynta
  • Ev. vit choklad
  • GOD vaniljglass till servering
  • GÖR SÅ HÄR:
  • Snoppa jordgubbarna och dela dem i bitar.
  • Blanda i socker och riven zest från 1 lime (skölj den först i ljummet vatten).
  • Slå på rosévinet. Rör runt och låt stå kallt i några timmar, minst 2 – men gärna me.
  • Innan servering: smaka av med pressad limesaft (börja med ½ och ta upp till 2 st beroende på tycke) och lägg i hackad mynta. Spara några blad att hacka över vid servering
  • Servera med vaniljglass, strö gärna över lite hackad mynta och riv över vit choklad av bra kvalitet!
  • GLÖM INTE att ringla över ”såsen” som blir, det blir pricken över i:et.

En riktig sommardröm som sagt.
Njut! Gärna med samma rosévin i glaset för lite extra smak!

//Elina & Dennis – #slängdigivego

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *