🌱RÖDBETSVÅFFLOR🌱 med ännu mera rödbetor: kokta och som ugnsrostade, salta chips. Plus chèvre, ruccola, rostade pinjenötter och basilika. Perfekt när kroppen både vill ha sött, salt, smör och krisp (dvs varje dag!). Hemligheten är vanlig våffelsmet fast med kokt rödbeta nedriven. Inte så mkt hemlighet med andra ord…
Här nedan kommer receptet!
INGREDIENSER (4 våfflor – 2 personer):
1 ägg
2 dl vetemjöl
1 nypa salt
½ msk bakpulver
0,5 dl mjölk
85 g smält smör
0,5 dl kokta rivna rödbetor + saften från rödbetan
0,5-1 dl kolsyrat vatten
Smör att pensla järnet med
Till servering:
Kokta rödbetor, i bitar
Rödbetschips (se recept här)
Rostade pinjenötter
Ruccola/bladspenat eller annan god sallad
Ev. basilika
Ev. honung och/eller flingsalt
GÖR SÅ HÄR:
Smält smöret och låt det svalna.
Rör ihop vetemjöl, salt och bakpulver i en skål.
Vispa upp ägget i en mindre skål och häll ned i mjölblandningen. Blanda runt.
Rör i smör och mjölk och rör det så slätt som möjligt.
Vänd ned de rivna rödbetorna och rödbetssaften och rör runt.
Häll i det kolsyrade vattnet – börja med 0,5 dl och rör i mer om det behövs så att smeten blir slät och lagom tjock.
Grädda våfflora och servera dem genast.
Toppa med gottigheter som skrivet ovan; kokta rödbetor, rödbetschips, chévre, rostade pinjenötter, ruccola och kanske basilika, flingsalt och honung efter smak.
Hoppas det smakar!
//Elina och Dennis – #slängdigivego