🌱MANCHEGOFYLLDA PADRONES🌱

Pankofriterade 🌱MANCHEGOFYLLDA PADRONES🌱 En av oss är i Spanien och får laga/äta så här göttig mat i en hel vecka, och en av oss är hemma i Sverige och tömmer frysen på matlådor! Dessa små godingar är grymma! Och egentligen passar de ju precis lika bra att varva med matlådor som att snacksa på i sommarvärme… Perfekt osv!

 

Ingredienser till 4 portioner:

200g padrones

100g manchego

1dl rismjöl

1 ¼ dl vatten

1krm salt

2dl panko

1 liter rapsolja

1tsk flingsalt

1tsk rökt paprikapulver

 

Gör så här:

Snitta padrones längs med sidan och låt allt innanmäte vara kvar. Skär sedan osten i små bitar som passar mot storleken på padronesen, fyll därefter padrones med ost!

Vispa ihop rismjöl, vatten och salt i en djup tallrik. Häll upp panko på ett fat. Rör sedan om i frityrsmeten och doppa padrones i smeten innan du rullar dem i panko, lägg därefter på bakplåtspapper.

Hetta upp oljan till ca 180 grader, fritera 3-4 padrones i ca 1min åt gången. De ska bli gyllenbruna och det kan behövas friteras två gånger så att osten verkligen smälter. Ta därefter upp och låt rinna av på hushållspapper. Blanda flingsaltet med det rökta paprikapulvret och strö över de nyfriterade padronesen.

 

Smaklig spis!

// Elina & Dennis – #slängdigivego

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *