Nu var det dags för kylskåpsrens igen! Dock med finpasta – en chilifettucine som vi köpt för ett bra tag sen men inte ätit ännu. Den gav en SÅ god hetta till det som blev en rejält 🥦KRÄMIG BROCCOLISÅS🥦. Det är ju så gött när man tar det man har och det blir skitgott rent ut sagt. Och oftast är det de rätterna som går snabbast också.
Pastan är inköpt på https://www.oilvinegar.com/sv-se/ i deras butik i Jönköping. Den verkar dock inte finnas att köpa i deras online-sortiment. MEN har man inte någon chilipasta så skulle vi rekommendera att istället ha i lite färsk chili/chiliflakes etc i såsen och använda vanlig, hederlig pasta. Så blir det ju samma sak!
Nu till receptet. Vi mätte inte ingredienserna, så de är lite på en höft, men ungefär så här gjorde vi:
KRÄMIG BROCCOLIPASTA
INGREDIENSER (5 stora portioner):
- Rapsolja till stekning
- 400 g broccoli – färsk eller fryst och tinad (vi använde fryst, tinad broccoli. Funkar super!)
- 1 rödlök
- 2 tomater
- 4 dl crème fraîche
- 50 g riven parmesan + mer till servering
- 1 citron, saften
- 4 dl matlagningsgrädde
- Ett knippe färsk gräslök, ca 20 g
- Färsk bladspenat, ca 70 g
- Örtsalt, svartpeppar
- 5 portioner chilipasta ELLER 5 portioner pasta + färsk chili/chiliflakes till såsen
GÖR SÅ HÄR:
- Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
- Hetta upp olja i en stekpanna.
- Skär broccolin (inklusive stjälk) i mindre bitar/buketter och fräs i oljan. Tillsätt hackad rödlök och fräs på mellanvärme. Salta och peppra. Tillsätt hackade tomater och fräs med några sekunder. (Krydda med chili om det ej är chilipasta)
- Häll i crème fraîche och riven parmesan. Pressa i saften från 1 citron. Rör runt och låt koka upp.
- Häll i matlagningsgrädden och låt koka upp. Sänk till mellanvärme.
- Låt såsen småkoka och klipp slutligen i färsk gräslök och lägg i den hela bladspenaten. Rör runt, smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.
- Servera såsen direkt med pastan och riven parmesan.
En ”go”-pasta som (de flesta pastarätter) faktiskt blev ännu godare i matlådan när den fått gotta till sig lite i smakerna.
//Elina & Dennis – #slängdigivego

