KIKÄRTSPIZZA. Med crème fraîche, prästost, fetaost, purjolök och soltorkade tomater. Efter ugnen toppat med ruccola, basilika, svartpeppar och – det bästa – riven, rå blomkål. Tycker det är så gott att riva rå blomkål över diverse rätter! Toppingen kan man ju såklart välja vad man gillar och blanda huller om buller. Vi gick efter vad kylen hade att bjuda på just denna vecka😎
Gör så här:
Blanda ihop 4,5 dl kikärtsmjöl, 1,5 tsk salt och 3 dl vatten i en bunke. Låt stå övertäckt i kyl i 8-10 h (dvs rör ihop detta på morgonen!). Sätt ugnen på 225 grader. Bred ut 6 mindre ”plättar”, ca 15 cm i diameter, av smeten på ugnsplåt/-ar med bakplåtspapper ELLER fyra lite större plättar. Vi körde på fyra stycken. Gör dem tunna. Förgrädda i ugnen 10 min. Ta ut bottnarna och toppa med valfritt; tomatsås, crème fraîche, ost, lök, grönsaker etc. Och grädda ytterligare ca 10 min tills det fått din färg. Smaklig spis!