🌱HALLOUMILASAGNE🌱

Tiden för middagar utomhus i kvällssol kanske snart är slut, men är det något som bara börjat igen så är det peppen på matlådemat! Här har ni perfekt sådan som vi blev bjudna på i somras – 🌱HALLOUMILASAGNE🌱 med grillad paprika, soltorkade tomater och färsk spenat. Den går fort att förbereda och sköter sig sedan själv i ugnen. Blir SUPERGOD, så gör ett stort lass och bunkra upp med matlådor för hela veckan!

Även om vi älskar, älskar, älskar att stå i köket och laga (och hitta på ny) mat så är det extremt tacksamt att ibland bli bortbjudna, inte lyfta ett finger för middagen, inte veta vilka smaker som förväntas och sedan bli serverad en skitgod middag. Just så var det den här kvällen i somras. Den här lasagnen gick hem hos hela familjen så givetvis ville vi ha receptet så att vi kan laga det på nytt. Och goda recept – ja, de vill vi såklart dela med oss av även till er! Så här kommer det;

HALLOUMILASAGNE

INGREDIENSER (4 portioner):

  • 200 g grillad paprika på burk
  • 200 g halloumi
  • 100 g färsk spenat
  • 250 g färska lasagneplattor
  • 2 dl riven, smakrik ost
  • ½ dl hackad färsk basilika

Tomatsås:

  • 2 förpackningar krossade tomater á 400 g
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 dl mjölk
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 dl strimlade soltorkade tomater
  • Salt, ca 1 tsk
  • Svartpeppar, ca ½ tsk

GÖR SÅ HÄR:

  • Sätt ugnen på 225 grader
  • Grovriv halloumin på ett rivjärn.
  • Rör ihop alla ingredienser till tomatsåsen – ta undan 3 dl som ska toppa lasagnen.
  • Skär den grillade paprikan i strimlor.
  • Lägg lasagneplattor i en ugnssäker form och varva den grillade paprikan, riven halloumi, spenat och tomatsås med fler lager av lasagneplattor.
  • Översta lagret ska vara lasagneplattor. Tryck till dessa lite och fördela sedan över de 3 resterande dl tomatsås.
  • Strö över riven ost och hackad basilika.
  • Gratinera i mitten av ugnen i ca 20 minuter – kanterna ska bubbla och lasagnen ska få fin färg. Gör ett stickprov och se så att pastan är färdig.
  • Servera lasagnen med en god sallad – förslagsvis en citrondressad grönkålssallad med tunt hyvlade morötter och zucchini.

Ät nu mycket lasagne i höst!

//Elina & Dennis – #slängdigivego

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *