🌱PASTA PUTTANESCA🌱

🌱PASTA PUTTANESCA🌱 Vegovarianten dårå, dvs utan sardeller men ändå fullt med SMAK. Vi gillar att slänga i lite mozzarella i slutet också så blir det goda ännu lite godare! Blanda allt och toppa sen med persilja, parmesan och några varv med pepparkvarnen.

Välj valfri pasta! Spaghetti är kanske att föredra. Eller bavette! Vi använde bucatini och även det funkar toppen!

Sen ett tips; har ni en parmesankant hemma så lägg gärna ner den i såsen innan den ska koka. Sen är det bara att fiska upp parmesankanten ur såsen igen innan pastan läggs i! Det ger massa umami och det gillar man ju!

Nu till receptet!

PASTA PUTTANESCA MED MOZZARELLA

INGREDIENSER (4- portioner):

  • 400 g pasta
  • ½ dl olivolja
  • 2 burkar hela, konserverade tomater
  • 3 vitlöksklyftor
  • ½-1 röd chili
  • 5 msk kapris
  • 300 g urkärnade oliver (ej avrunnen vikt)
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Ev. chiliflakes
  • 2 mozzarella
  • Parmesan
  • Persilja

GÖR SÅ HÄR:

  • (Börja ev med att ”fiska upp” tomaterna ur konserverna. Pressa isf dessa genom en sil så att så mycket av tomatsaften som möjligt pressas ur. OBS! ha en skål under silen så att tomatsaften sparas. Likaså sparas tomatspadet som är kvar i konserverna. Detta moment ger lite djupare tomatsmak i rätten, men för att spara tid så går det bra att hoppa över detta moment och istället öppna konserverna som vanligt utan att separera och pressa ur tomaterna.)
  • Ta hälften av oliverna och hacka dem. Skär resterande i skivor. Ställ åt sidan.
  • Finhacka vitlöken, chilin och 2 msk av kaprisen.
  • Hetta upp olivolja i en gryta och fräs vitlök, chili och kapris på medelvärme. Det får ej brännas.
  • OM tomaterna är separerade – tillsätt då de urpressade tomaterna och låt dem fräsa med någon minut. Håll koll så att inte vitlöken bränns, men fräs annars på lite grann så att tomatsmaken riktigt går in i oljan!
  • Tillsätt nu tomatsaften/tomatspadet (alternativt de två hela burkarna med konserverade tomater – stompa/mosa isf tomaterna i kastrullen) samt oliver och de 3 återstående msk av kapris. Krydda med svartpeppar.
  • Låt detta småkoka i ca 30 minuter.
  • Koka pasta i rikligt saltat vatten. När pastan är al dente (1-2 minuter kvar av koktiden) lyfter ni över den direkt i såsen (som är klar) tillsammans med 1 dl av kokvattnet. Rör runt och låt pastan gå klar i såsen. Smaka av med salt, svartpeppar och chiliflakes. Ta av från plattan – riv sönder mozzarellan och rör ner 2/3 av den. Rör runt. Fördela över den sista mozzarellan på toppen, riv över parmesan och strö över persilja. Ta gärna något extra varv med svartpepparkvarnen och strössla över ännu mer chiliflakes så det får ordentligt med smak.

Varsågoda och ät!

Hoppas ni gillar det!

//Elina & Dennis – #slängdigivego

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *