Krämig 💚GRÖN FETAOSTPASTA💚. På en kvart! Hur bra vardagsmat? Eller ja, kanske tar det 20 minuter – för det är tiden på pastan som styr hela rätten. Resten går på ETT KICK.💥
FETAOSTPASTA
Gör så här för 4-5 personer:
- 400 g okokt pasta
- Olivolja
- En bit purjolök, ca 20 cm (gärna den mest gröna delen)
- 250 g broccoli, skuren i mindre buketter/bitar (dvs inkl stammen ja!)
- 2 dl frysta gröna ärtor
- 150 g philadelphiaost
- 3 dl créme fraîche
- 150 g fetaost
- 1/2-1 citron, saften
- Svartpeppar, örtsalt
Koka pastan al dente. Strimla purjolöken och stek den varsamt i olivolja i en stekpanna. Ner med broccolin och de frysta ärtorna. Salta och peppra och stek några minuter under omrörning. Rör ned philadelphiaosten och sedan créme fraîche. Låt det koka upp. Rör ned 100 g av fetaosten och pressa i citronsaft. Börja med 1/2 (det ska smaka mkt – mkt smak försvinner när pastan blandas ner). När pastan snart är klar – lyft över den i såsen och rör runt. Smaka ev av med mer citron, svartpeppar och örtsalt. Servera med den sista fetaosten och ännu mer svartpeppar. Ringla gärna över lite olivolja. ÄT!