💚GRÖN FETAOSTPASTA💚

Krämig 💚GRÖN FETAOSTPASTA💚. På en kvart! Hur bra vardagsmat? Eller ja, kanske tar det 20 minuter – för det är tiden på pastan som styr hela rätten. Resten går på ETT KICK.💥

FETAOSTPASTA

Gör så här för 4-5 personer:

  • 400 g okokt pasta
  • Olivolja
  • En bit purjolök, ca 20 cm (gärna den mest gröna delen)
  • 250 g broccoli, skuren i mindre buketter/bitar (dvs inkl stammen ja!)
  • 2 dl frysta gröna ärtor
  • 150 g philadelphiaost
  • 3 dl créme fraîche
  • 150 g fetaost
  • 1/2-1 citron, saften
  • Svartpeppar, örtsalt

Koka pastan al dente. Strimla purjolöken och stek den varsamt i olivolja i en stekpanna. Ner med broccolin och de frysta ärtorna. Salta och peppra och stek några minuter under omrörning. Rör ned philadelphiaosten och sedan créme fraîche. Låt det koka upp. Rör ned 100 g av fetaosten och pressa i citronsaft. Börja med 1/2 (det ska smaka mkt – mkt smak försvinner när pastan blandas ner). När pastan snart är klar – lyft över den i såsen och rör runt. Smaka ev av med mer citron, svartpeppar och örtsalt. Servera med den sista fetaosten och ännu mer svartpeppar. Ringla gärna över lite olivolja. ÄT!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *