Grape- och fänkålssallad på stekt surdegsbröd. Men så GOTT! Vi älskar denna sallad! Fänkål, röd grapefrukt, mozzarella, pistagenötter, citron, persilja, ruccola, olivolja, flingsalt och svartpeppar. MMMM. Gärna rostat bovete i med!! Enkel och bombaderad av smak. Äts som den är eller så här; på ett gott bröd.
INGREDIENSER för en sidesallad till 4-5 pers:
- 1 fänkål
- 2 stora blodgrape
- Ruccola
- Hackade pistagenötter
- 2 mozzarella, RUMSTEMPERERAD (viktigt, blir 1000 ggr godare)
- Svartpeppar
- Flingsalt
- God olivolja!
- Persilja
- Ev. Rostat bovete (går att utesluta)
GÖR SÅ HÄR:
- Lägg ruccola i en skål/på ett fat.
- Riv fänkålen på rivjärn eller strimla den fint, gärna på mandolin. Lägg fänkålen i kallt vatten med någon droppe citron.
- Filea blodgrapen. Spara det som blir över och pressa över som dressing – dvs ta vara på all saft!
- Lägg det över ruccolan.
- Häll av vattnet från fänkålen och lägg fänkålen över grape/ruccola.
- Dela över mozzarellan (skär den ej! Riv isär med händerna)
- Häll över saften från blodgrapesresterna.
- Rör ned persilja! Blanda försiktigt!
- Ringla över god olivolja.
- Lägg på hackade pistagenötter och toppa ev. med rostat bovete.
- Strö över flingsalt och peppra med färskmalen svartpeppar!