🥗GRAPE- OCH FÄNKÅLSSALLAD🥗

Grape- och fänkålssallad på stekt surdegsbröd. Men så GOTT! Vi älskar denna sallad! Fänkål, röd grapefrukt, mozzarella, pistagenötter, citron, persilja, ruccola, olivolja, flingsalt och svartpeppar. MMMM. Gärna rostat bovete i med!! Enkel och bombaderad av smak. Äts som den är eller så här; på ett gott bröd.

INGREDIENSER för en sidesallad till 4-5 pers:

  • 1 fänkål
  • 2 stora blodgrape
  • Ruccola
  • Hackade pistagenötter
  • 2 mozzarella, RUMSTEMPERERAD (viktigt, blir 1000 ggr godare)
  • Svartpeppar
  • Flingsalt
  • God olivolja!
  • Persilja
  • Ev. Rostat bovete (går att utesluta)

GÖR SÅ HÄR:

  • Lägg ruccola i en skål/på ett fat.
  • Riv fänkålen på rivjärn eller strimla den fint, gärna på mandolin. Lägg fänkålen i kallt vatten med någon droppe citron.
  • Filea blodgrapen. Spara det som blir över och pressa över som dressing – dvs ta vara på all saft!
  • Lägg det över ruccolan.
  • Häll av vattnet från fänkålen och lägg fänkålen över grape/ruccola.
  • Dela över mozzarellan (skär den ej! Riv isär med händerna)
  • Häll över saften från blodgrapesresterna.
  • Rör ned persilja! Blanda försiktigt!
  • Ringla över god olivolja.
  • Lägg på hackade pistagenötter och toppa ev. med rostat bovete.
  • Strö över flingsalt och peppra med färskmalen svartpeppar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *