🌱🍝KRÄMIG GRÖNSAKSPASTA🍝🌱

När snabbt är lika med gott! En snabblagad 🌱🍝KRÄMIG GRÖNSAKSPASTA🍝🌱 – dessutom helt växtbaserad! Vi fick hem bud från Planti Sverige (via Smakbox) med massa av deras nya goda matlagningsprodukter gjorda av ekologiska sojabönor. I denna rätt blandas deras ”cocking fraiche paprika och chili” med ”cocking fraiche natural” (och lite pastavatten, salt och peppar) till en god, krämig och lagom stark sås. Vi ugnsrostade aubergine, zucchini och paprika tillsammans med vitlök och olivolja och blandade sedan samman hela kalaset av sås, pasta och grönsaker med persilja och gräslök. Färdigt på under halvtimmen. Perfekt för oss med en liten bebis hemma! …och för alla andra slags hushåll för den delen!

Det går såklart att ta vilka grönsaker som helst. Vi valde att servera med färska körsbärstomater till. Det blev en riktigt bra, söt och saftig kontrast till rätten! Tips är också att ha på rostade frön, som solroskärnor eller pumpakärnor, för lite gott tuggmotstånd. Och gärna en stänk tabasco för den som är på det humöret. Och snåla inte med örterna…!

KRÄMIG GRÖNSAKSPASTA

INGREDIENSER (6 portioner):

  • 6 portioner (äggfri) pasta
  • 4 dl Planti cocking fraiche paprika och chili
  • 2 dl Planti cocking fraiche natural
  • 1 dl pastavatten
  • Örtsalt
  • Svartpeppar
  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 1 gul paprika
  • Olivolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 stor näve färsk persilja
  • 1 stor näve färsk gräslök

GÖR SÅ HÄR:

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Koka upp pastavatten med rikligt med salt.
  • Skölj grönsaker, gröp ur paprikan. Skär grönsakerna i ca 2 cm stora tärningar.
  • Lägg grönsakerna på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Ringla över olivolja, riv över 3 vitlöksklyftor, salta och peppra. Blanda runt och rosta i mitten av ugnen ca 15-20 min.
  • Koka pastan al dente enligt anvisningar på förpackningen. Obs: spara 1 dl av pastavattnet.
  • Koka upp all cocking fraiche i en kastrull. Tillsätt pastavattnet och smaka av med salt och svartpeppar.
  • Blanda i såsen med pastan. Rör runt ordentligt. Välj sedan att antingen blanda i grönsakerna och den hackade persiljan och gräslöken eller servera det vid sidan av.

Det är så roligt att få möjlighet att smaka på sådana här goda nyheter till matlagningen. Hoppas ni gillar det ni med!

//Elina & Dennis – #slängdigivego

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *