Friterad rotselleri igen mmmm. Aioli på confiterad vitlök (efter tips från @alwayshungry_blog 💥), svampcréme, picklat äpple, picklad schalottenlök, bladspenat, friterad kapris och riven gruyére. I nystekta tortillabröd efter recept från @paindemartin . Den ugnsrostade potatisen från i fredags fick friteras den med och åts med ännu mer gruyére plus persilja!
Friterad rotselleri: koka skivor av rotselleri (1-1,5 cm tjocka) i lantbuljong till al dente. Det går fint att förbereda. Skär sedan i kuber ca 1,5 cm stora. Panera i vetemjöl-uppvispat ägg-panko. Fritera i 180 grader. Strö över flingsalt.
Svampcréme (med gröna linser i efter inspiration från @tuvessonskan ): Stek 250 g hackade champinjoner i en torr panna för att vätska ur dem lite. I med smör, örtsalt, svartpeppar och 1 msk japansk soja. Stek till go färg och yta. Pressa i 2 små confiterade vitlöksklyftor (eller 1 vanlig – men riv eller finhacka då hellre). Stek lite. Tillsätt 1,5 dl kokta gröna linser och 1 dl créme fraîche. Rör om och lägg över detta i kastrull och mixa med stavmixer. Rör i 1 dl finriven gruyére och 1 msk hackad picklad (!) schalottenlök. Smaka av med saft från 1/2-1 citron plus örtsalt. Låt stå på svag värme till servering, men rör om ofta så det inte bränns.