🌱GRÖNSAKSSÅS🌱

Bavette med mustig grönsakssås! Inte så mycket krusiduller egentligen, mer än att en klassisk tomatsås även fått en rejäl smakskjuts av fänkål, kapris och gröna linser.💥 Toppa med fetaost för extra götta, eller låt bli för en helt växtbaserad variant. 🌱

Skrev inte ner exakta mått, men vi gissar det till typ så här:
Stek 1 hackad gul lök i olivolja tills genomskinlig. Bränn ej. Ha i 1 stor morot, hackad i små kuber och 1 bit rotselleri, hackad i små kuber (samma mängd rotselleri som morot). Stek lite grann. Ha i 2 msk tomatpuré, stek in det ordentligt. Tillsätt 1/2 fänkål, grovriven, 3 finhackade vitlöksklyftor och 1-2 tsk sambal oelek efter önskad hetta. Stek lite till. I med 2 burkar konserverade cocktailtomater. Häll lite vatten i burkarna för att få ut det sista. 1/2-1 msk balsamvinäger och 2 tsk soja ska också i! Puttra under lock på låg värme i minst 1 h. Ha sen i 1 msk kapris och 1 msk fryst (eller färsk hackad) persilja. Låt puttra in medan pastavatten kokas upp och pastan kokas al dente. Smaka av med örtsalt osv. Precis innan servering: rör ned 1-2 dl kokta gröna linser om det råkar finnas i kylen, det gjorde det här. Går att utesluta men ger ju såklart ännu mer mättnad. Ät med nykokt bavette, ev fetaost, färskmalen svartpeppar, olivolja och persilja.

Och exakt där hade vi rensat ut kylen på slattar av både fänkål, rotselleri, kapris, gröna linser och persilja. BRA käk med andra ord!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *