🧀🌶CHILI CHEESEPADRONES 🌶🧀

CHILI CHEESEPADRONES 🌶🧀 på två sätt! Detta – DETTA – är gott! Vi ville prova @1000smaratter ’s fantastiska hittepå med att ugnsbaka padrones med chili cheesefyllning. Och jaaa, vad det var gott! Sen tog vi lika många padrones till, ökade upp hettan lite, fyllde dem hela med fyllningen, panerade i mjöl, ägg och panko och FRITERADE. Båda varianter var 👌🏼👌🏼 och här nedan kommer recept. GÖR dem!

Blanda samman 1 dl philadelphiaost med 2 dl riven cheddarost och 15 st inlagda jalapeños som är finhackade. Finhacka 3-5 st extra inlagda jalapeños och ställ åt sidan. Smaka av röran med flingsalt. Ta 200 g padrones (20 st) och lägg i 2 högar. 10 av dem ska delas på mitten. Ta ur kärnhuset och fyll sedan en sprits med hälften av chili cheeseröran. Spritsa ut detta i de 20 halvor som finns. Lägg dessa i en ugnssäker form och baka i mitten av ugnen i 10-15 min i 200-225 grader. Toppa med flingsalt.
Ta resterande padrones och skär ett snitt i dem längs med, obs att det inte får skära igenom hela vägen varken igenom eller på längden. Ta resten av fyllningen och smaka upp med extra hackad jalapeños och ev mer riven cheddar/flingsalt. Lägg i spritsen och spritsa försiktigt i fyllningen i padrones. Täck igen hålet så gott det går med kanterna vid hacket. Undvik att ha fyllning utanför. Doppa nu dessa i vetemjöl – uppvispat ägg – panko. Fritera några i taget i neutral olika i 180 grader tills de får begynnelse till gyllenbrun färg. Ta upp med hålslev, låt rinna av på hushållspapper och strössla över mer flingsalt.
Riv slutligen över PARMESAN på bägge varianter!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *