Långhelg, solsken och 🧀CHILI CHEESE🧀. En kombo som heter duga!! Dessa små guldbollar är så sjukt, sjukt goda. De är frasiga och ostiga med lagom mycket hetta. Gör ett stort gäng så ni kan äta många! PS. De är enkla också!!!
🧀CHILI CHEESE🧀
INGREDIENSER (12 st):
1,5 dl finriven goudaost, eller annan liknande mild ost
1,5 dl finriven cheddarost av god kvalitet
0,5 dl philadelphiaost naturell smak
1 stor färsk jalapeño, hackad – inklusive kärnor
Lite salt, ca 1/4 tsk
Lite chiliflakes, ca 1/4 tsk
Vetemjöl till panering
Ägg, uppvispat, till panering
Panko till panering
Neutral olja till fritering
GÖR SÅ HÄR:
Blanda samman alla ingredienser till själva ostkrämen; dvs goudaost, cheddarost, philadelphia, hackad jalapeño, salt och chiliflakes.
Rulla ostkrämen till 12 st jämnstora bollar.
Om de ej ska friteras direkt: lägg bollarna på ett fat i kylen så länge tills panering.
Vid panering: vänd bollarna i först vetemjöl, sedan uppvispat ägg och slutligen panko.
Hetta upp olja i en kastrull med tjock botten. Oljan ska bli 180 grader.
Fritera bollarna i omgångar, ca 3-4 åt gången, i 30-40 sekunder så de får en fin och krispig yta.
Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
Servera på en gång! Gärna med någon gott att dippa i!
Vi vågar (nästan) garantera att de kommer bli ett poppis inslag på grillkvällarna i sommar!
//Elina & Dennis – #slängdigivego