🌱CAESARSALLAD🌱

En ruskigt god, och väldigt mycket utanför normen för en klassisk, 🌱CAESARSALLAD🌱! Det är dressingen som gör det, den SKA med! Och parmesanen. Och krutongerna. Resten är ok att variera hej vilt. Vi körde romansallad, kokt och kall färskpotatis, cocktailtomater, vitlöksstekta champinjoner, avokado och picklad rödlök. Baguette vid sidan av pga bröd är alltid bröd (dvs gott). Vi tog med oss skålen ut på gräsmattan ikväll och käkade ihop med våra vänner. Fint så!

Älskar sådan mat som man kan förbereda i olika steg och god i tid vilket gör att det är superlätt fixat när det väl är slutfinish! Vi gjorde krutonger (av trista brödkanter i frysen), kokade färskpotatis och picklade rödlök i tisdags kväll när barnen låg och sov. Och dressingen gjordes imorse! Så nu på eftermiddagen var det bara kvar att steka svamp, skära sallad, avokado, cocktailtomater och hyvla parmesan.

I ett tidigare INLÄGG hade vi bland annat FRITERAT ÄGG som tillbehör till caesarsalladen! Goooooott! Men klickar ni in på länken så får ni också tips på när de olika momenten går att förbereda och även recept på krutonger, picklad rödlök och friterat ägg givetvis! 

Även här – i ett ytterligare tidigare inlägg – kan ni få en titt på hur det såg ut en sommarkväll vid havet för två år sen då caesarsalladen var kvällens picknick!

Dressingen har sitt standardrecept, men görs mer liiiite olika mängd varje gång. Dels efter tycke och smak för dagen och dels för att ja, ibland smakar samma ändå olika helt enkelt! Vi gör alltid egen majonnäs, vilket gör att vi ofta avstår att tillsätta ytterligare dijonsenap i dressingen. Men det är en smaksak! Använder man köpt majonnäs är dijonen däremot desto viktigare! Här nedan står nu receptet för hur det gjordes idag, vilket därför skiljer sig lite från länkarna innan (men bara lite). Vilket av recepten ni väljer att följa spelar därför mindre roll, det är desto viktigare att smaka av (gärna när det fått stå till sig några timmar) för att få till den smakbild man själv gillar bäst!

”CAESARDRESSING”

INGREDIENSER: (4 portioner)

  • 1 dl majonnäs, gjord av 1 äggula, ev. 1 tsk dijonsenap och 1 dl (gärna kallpressad) rapsolja
  • ½ dl kapris
  • 1 dl filmjölk
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • Ev. 1 tsk dijonsenap (vi hade inte det)
  • ½ dl finriven parmesan
  • Citronsaft från ½-1 citron beroende på storlek
  • Ev. salt

GÖR SÅ HÄR:

  • Vispa ihop majonnäsen: lägg en äggula i en bunke. Tillsätt ev. dijonsenap. Häll upp 1 dl rapsolja och droppa först långsamt i medan du vispar.
  • Öka sedan till en jämn stråle av rapsoljan och fortsätt vispa ordentligt tills majonnäsen är klar.
  • Blanda i filmjölk, kapris, riven vitlök och riven parmesan med majonnäsen och mixa till en slät sås.
  • Smaka av med dijonsenap, citronsaft och eventuellt salt.
  • ..och ev något ytterligare av ovan. Känns det för salt kan ni prova ha i mer filmjölk (eller göra mer majonnäs för en rundare smak…)
  • Önskas istället mer sälta finns både chans till mer parmesan, kapris eller salt.

Mmmmmmm! Hoppas VERKLIGEN ni provar!! 😉

//Elina & Dennis – #slängdigivego

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *