Påskdag och vi ville ha fika klart på 10 minuter. Så idag fikade vi med 🥐STEKTA CROISSANTER🥐 fyllda med hasselnötscrème. Busenkelt att göra och uppskattas av både stora och små. Servera gärna med något syrligt, färsk frukt och kanske god vaniljglass. GOTT!!
Vi körde på 1 croissant per person, och det var helt klart värt! Vi pudrade över florsocker och åt med hallon och mynta. Och kaffe! Succé!
Vill man så serverar man också något av följande: lättvispad grädde, vaniljglass eller crème fraîche/turkisk yoghurt blandat med florsocker och lite citronsaft. Åh! Eller marinera jordgubbar med mynta, lime och honung och servera till. Kanske champagnesorbet?! Karamelliserad banan?!
STEKTA CROISSANTER
INGREDIENSER (4 personer):
- 4 croissanter
- Hasselnötscrème, ca 200 g
- Florsocker
- Färska hallon
- Mynta
- Ev. vispgrädde, vaniljglass eller liknande
GÖR SÅ HÄR:
- Skär croissanterna på längden, den ska inte gå helt igenom, utan den ska fortfarande sitta ihop.
- Bred ett lager av hasselnötscrème i vardera croissant, snåla inte!
- Hetta upp en torr stekpanna. Lägg croissanterna i stekpannan och lägg på en tyngd, t.ex. en tallrik och tryck lite lätt med fingrarna så att croissanterna pressas. Håll koll på temperaturen så de inte steks för länge (de ska inte brännas). Sänk ev. plattan till mellanvärme.
- Efter ungefär 1-2 minuter så är det dags att vända på croissanterna så att de steks på båda sidor.
- Vänd dem alltså i stekpannan, och lägg på tallriken igen. Pressa med händerna. Om det inte är sänkt till mellanvärme så är det dags nu!
- Stek en kort stund, ta av tallriken och kolla på dem så att de blivit så stekta som du vill ha dem. Både croissanten och crèmen ska ha blivit varm, men det ska inte ha bränts vid.
- Ta av dem från stekpannan och dela varje croissant i 2 delar. Servera på ett fat med hallon och mynta och pudra över florsocker med hjälp av en tesil.
- Ät direkt!
Vääääldigt gott och väääääldigt enkelt! Precis vad vi behövde idag!
Prova gärna och hör GÄRNA av er och berätta vad ni tyckte! Det blir vi så glada av!
//Elina & Dennis – #slängdigivego